Herstart trainingen en lessen van d’ELFT

Er kan weer gezwommen worden! Dit is helaas nog niet zoals we gewend zijn, maar met inachtneming van de 1,5 meter afstand richtlijn. Binnen d’ELFT is een hiervoor het coronaprotocol opgesteld om alle zwemtrainingen en -lessen in goede banen te leiden.

We streven er naar om iedereen één keer per week te laten zwemmen. Om dit met elkaar mogelijk te maken vragen wij iedereen het protocol goed door te lezen en bij vragen contact op te nemen. Neem daarom rustig de tijd om alles goed door te nemen.

De belangrijkste regels in het protocol zijn:

  • Blijf thuis als je één van de volgende (ook milde) symptomen hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, benauwdheid of koorts.
  • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts heeft (vanaf 38 C˚) en/of benauwdheidsklachten totdat iedereen weer volledig hersteld is.
  • Houd 1,5 meter afstand van iedere andere persoon (uitzondering voor kinderen tot en met 12 jaar onderling).
  • Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes .
  • Houd je aan regels en routering van het protocol.
  • Houd je aan de voorgeschreven afstand en aan de instructies van de trainers en coronacoördinator.

Lees het hele d’ELFT protocol hier

Route

Voor het instructiebad en het wedstrijdbad zijn routeringen, bekijk de routeringen voordat je naar het zwembad komt.

Hygiëneregels

Om de kans op besmettingen zo laag mogelijk te houden vragen we de hygiëneregels in het protocol in acht te nemen, waaronder:

  • Zwemmers en trainers die het water in gaan trekken thuis hun badkleding aan en doen daaroverheen ‘overkleding’. Deze worden in de zwemzaal uitgetrokken (schoenen al buiten de zwemzaal).
  • In zowel het wedstrijd- als het instructiebad mogen maximaal 12 zwemmers (vanaf 13 jaar).
  • Thuis douchen en was je handen voor dat je naar de training komt.
  • Ga zoveel mogelijk thuis naar het toilet.
  • Maximaal 6 mensen per kleedkamer (vanaf 13 jaar).

Leszwemmen

Als gevolg van het protocol verantwoord zwemmen, hebben we 2 belangrijke wijzigingen:

  • Kinderen in badje 1 en 2 starten nog niet.
  • De lestijden zijn aangepast.

Meer hierover leest u in deze brief aan de ouders en verzorgers. Eventuele vragen die u heeft kunt u mailen naar: elementair@d-elft.nl.

Waterpolo

Meer instructies en de planning voor de waterpolo trainingen vind je hier. Vragen kunnen worden gesteld aan de voorzitter waterpolo Maarten Weehuizen via waterpolo@d-elft.nl.

Wedstrijdzwemmen

Ochtendtrainingen
Deze indeling wordt gemaakt door Richard Rozema. Voor vragen kan je bij hem terecht.

Minioren
De indeling is door Diana de Krom verstuurd aan alle minioren. Voor vragen kan je ook bij haar terecht: diana.wedstrijdzwemmen@d-elft.nl.

Junioren/jeugd/senioren (middagtrainingen)
Hieronder vind je de belangrijkste punten rondom de zwemtrainingen in de komende week/weken:

In de eerste week is het de bedoeling dat iedereen één keer per week traint (geldt voor alle d’ELFT-leden van 13 jaar en ouder). Hierbij geldt ook dat je een keuze moet maken of je in de ochtend of middag wilt trainen. Zodra duidelijk is dat er op sommige uren meer ruimte is, kunnen we kijken of meerdere keren trainen per week mogelijk is.

De eerste week trainen we 45 minuten per training. Op die manier zorgen we ervoor dat we genoeg speling hebben om alle maatregelen goed op te volgen.

In dit document is een indeling toegevoegd waarin staat op welke training jij welkom bent. De indeling is gemaakt op basis van zwemsnelheid. We wijken in de eerste week niet af van deze indeling.

Mocht je nog vragen hebben over de middagtrainingen van wedstrijdzwemmen, neem dan contact op met Victor den Heijer: wedstrijdzwemmen@d-elft.nl.

Veel zwem-, les- & trainplezier!