Alle geopende buitenbaden op een rijtje

Helaas blijven de binnenbaden nog even gesloten voor de (oudere) zwemmers. Om toch wat watergevoel te kunnen meepakken, zijn er meerdere buitenzwembaden in Nederland geopend. Voor diegenen die op deze manier graag baantjes willen trekken, willen we dit overzicht van geopende buitenzwembaden onder de aandacht brengen.

Noodzakelijk om te weten:

  • Elk zwembad heeft haar eigen regels. Zorg ervoor dat je hiervan op de hoogte bent voordat je naar het zwembad afreist. Deze regels kan je vinden op de websites van de betreffende zwembaden (in het overzicht staat een link naar de website van het betreffende zwembad);
  • Houd je aan de regels rondom vervoer tijdens je rit van en naar het zwembad;
  • Houd er rekening mee dat het water in het zwembad vaak hooguit 20 tot 21°C is (kouder kan ook). Dit kan best fris zijn in combinatie met de buitenlucht. Zorg er dus voor dat je na afloop van het zwemmen jezelf snel afdroogt, aankleedt en opwarmt.

Goed om te weten:

  • Voor elk zwembad geldt dat je vooraf via de website je moet aanmelden en in veel gevallen ook direct online een toegangskaartje moet kopen. Houd er rekening mee dat tijdslots soms al een week vooruit vol zitten, zeker in de weekenden;
  • Er wordt gezwommen in tijdslots van 45 tot 55 minuten. Twee tijdslots achter elkaar zwemmen is niet mogelijk.

Belangrijk: vanuit d’ELFT geven wij aan dat deze baden open zijn gesteld voor banenzwemmen, iets dat naar ons idee alleen kan als de geldende coronamaatregelen daar worden nageleefd. Wij gaan er vanuit dat dit ook wordt gedaan, maar de verantwoordelijkheid daarvoor ligt bij de zwembaden zelf. d’ELFT erkent daarom geen aansprakelijkheid voor onveilige situaties in en rond deze zwembaden.

Heb je vragen over bovenstaande en/of wil je je ervaringen over het buitenbadzwemmen delen? Stuur dan even een berichtje naar wedstrijdzwemmen@d-elft.nl.