Coronatoegangsbewijs bij Zwemles

Beste ouder(s), verzorger(s),

Zoals u op de website heeft kunnen lezen, moet onze vereniging controleren of alle bezoekers (leden, bezoekende sporters, ouders, publiek) vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs hebben. Als zij die niet hebben, mogen zij niet naar binnen.

We vinden deze maatregel verschrikkelijk, maar volgen deze door de overheid opgelegde maatregel wel.

Let op: Dit heeft ook gevolgen voor uw kind. Omdat het in verband met de veiligheid binnen het zwembad niet wenselijk is dat kinderen alleen het zwembad binnen gaan, mogen ook kinderen van bezoekers zonder coronatoegangsbewijs niet naar binnen. Wij kunnen geen toezicht houden, omdat er ook kinderen zijn die wel worden begeleid. Bovendien leidt het houden van toezicht door ons weer tot andere (kortere) lestijden.

Van enkele kinderen is ons bekend dat zij al langer zonder ouder(s), verzorger(s) naar het zwembad komen. Zij mogen alleen blijven komen. Wel vragen wij u om die kinderen een briefje met uw toestemming om uw kind alleen te laten omkleden. Op dit briefje moet de datum en uw handtekening staan.

Zet op het briefje bijvoorbeeld: ik geef toestemming dat mijn kind alleen het zwembad in gaat voor de zwemlessen van d’ELFT, terwijl in de kleedkamer geen toezicht is. Ik heb mijn kind gezegd dat hij/zij zich rustig moet gedragen.

Het is ook mogelijk dat uw kind met een oudere broer of zus mee gaat. Deze broer/zus moet dan 14 jaar of ouder zijn. Wij controleren de leeftijd bij de ingang van het hek. Zorg daarom dat de broer/zus een identiteitsbewijs bij zich heeft.

Zoals gezegd vinden wij deze maatregel niet leuk, maar houden wij ons er wel aan. Dit betekent dat wij bij het hek van het terrein van Kerkpolder staan om het volgende te controleren:

  • de coronatoegangsbewijs van bezoekers/zwemmers van 18 jaar of ouder;
  • of de leeftijd van een broer/zus (van 14 jaar of ouder);
  • het briefje met toestemming dat uw kind alleen het zwembad in mag, zonder toezicht van ons.

Wordt hieraan niet voldaan, mag u en/of uw kind helaas niet het zwembad in.

Wij hopen op uw begrip en medewerking!

Wij hopen ook dat deze maatregel niet te lang duurt.

Met vriendelijke groet,

Namens de commissie Zwemles, Suzanne Eekhout