Verenigingscompetitie deel 1

2 oktober jl. is er een start gemaakt aan de KNZB verenigingscompetitie (VeCO) seizoen 2022-2023 in het zwembad Rozenburcht te Rozenburg. Onze startgemeenschap d’ELFT-WAVE had een geweldige indruk achter gelaten in het zwembad bij de andere verenigingen. Daarnaast werd er ook erg goed gezwommen door onze zwemmers.

Dit seizoen strijden wij mee in de B-klasse Regio West. Echter zwemmen we in de wedstrijden dit seizoen samen met verenigingen in de A-Klasse, waardoor we ons tijdens de wedstrijd niet kunnen vergelijken met de andere aanwezige verenigingen. De resultaten die onze zwemmers leveren, kunnen we pas zien nadat de KNZB alle uitslagen heeft verwerkt. Onze directe tegenstanders in de wedstrijd zijn Gzc Donk, SCOM/De Zeehond’73, ZPC Woerden en Zoetermeer.

Tijdens de eerste ronde lieten onze zwemmers een erg goede sfeer achter in het zwembad. Ze hadden er veel zin in om het nieuwe seizoen te openen. Er werd daarom goed gezwommen en erg luid aangemoedigd. In totaal werden en 9 medailles gezwommen. De resultaten in het KNZB-klassement zijn helaas net iets minder leuk. Doordat we geen juniorenzwemmers hebben kunnen inzetten, hebben we een hoop punten verloren. Op dit moment staan we daarom tiende in de B-klasse van Regio West. Echter staan we maar 10 seconden achter de nummer 9 en 20 seconden achter de nummer 8. De wedstrijd is dus nog niet gestreden, want we kunnen ons nog omhoog klimmen. Dit gaan we dan ook doen in de volgende ronde van de verenigingscompetitie op 20 november. Houd deze datum dus vrij in je agenda.