Terugblik: vijftien teams te water bij Oliebollenmixtoernooi

Vrijdag 30 december 2022 vond er, na een lange tijd van afwezigheid, het jaarlijkse d’ELFT waterpolo-oliebollentoernooi plaats in zwembad Kerkpolder. Maar liefst vijftien teams hadden zich in een mum van tijd ingeschreven.

Bijzonder aan dit toernooi is dat ieder team bestaat uit een paar waterpoloërs, aangevuld met familie, vrienden en collega’s.

Om 18.30 uur startte de eerste wedstrijd tussen de teams Escalatietrein en De Koperen Katjes. Gevolgd door SCDH Warriors en E-Stars. Beide wedstrijden eindigden in gelijkspel (2-2 en 1-1). Pas uit de wedstrijd tussen 2 Woorden 9 Letters en Ralph’s Angels kwam een winnaar (3-1).

Na de poulefase werden er vanaf 21.00 uur de finales gespeeld. Deze fase werd besloten met een finalewaardige wedstrijd mét strafworpen! Uiteindelijke winnaar: Team Oud & Nieuw. Op de tweede plaats: JP66 en op de gedeelde derde plaats: De Koperen Katjes en Bij Elkaar Geraapt Zooitje.

Tussen de wedstrijden door kon er genoten worden van heerlijk versgebakken oliebollen. Ook wethouder Karin Schrederhof (Wonen, Zorg, Onderwijs en Sport) bracht een bezoekje aan het zwembad.

We willen alle deelnemers, organisatie, oliebollenbakkers, juryleden, bardieners, scheidsrechters en bad op- en afbouwers bedanken voor een zeer geslaagd Oliebollenmixtoernooi.

En graag tot volgend jaar!

Op de Facebook– en Instagrampagina van d’ELFT is een compilatie te zien van het toernooi.