Terugblik: schoolwaterpolotoernooi 5 februari

Wát een mooie polomiddag: glunderende gezichten, belegde broodjes, doelpunten, opwinding, enórme koeken, vrijwilligers te water en her en der blauwe lippen: het schoolwaterpolotoernooi afgelopen zondag was een fantastische belevenis. Voor jong en oud!

Best klein
Na een veelbelovende aanloop (sinds december trainden er al kinderen op de
vrijdagavonden) beleefden we zondagmiddag het klapstuk voor de groep 3, 4 en 5-ers van basisscholen uit Delft en Den Hoorn. Ja echt, er lagen teams bij volledig bestaand uit kinderen uit groep 3 (en daar záten toch een kleine exemplaren bij!).

Negen wedstrijden
Tien teams bonden onderling de strijd aan. In het koude bad (dat naarmate de vermoeidheid toenam ook steeds kouder voelde) speelde elk team maar liefst negen wedstrijdjes van ongeveer vier minuten. Zo heeft iedereen een keer tegen elkaar gespeeld. Het was méér dan genoeg, getuige de coaches na afloop.

Dappere duikers
De middag was een lieve lust van borstcrawl, schoolslag, overgooien, keepen en raak schieten. De kinderen van het team ‘De dappere duikers’ vertelden daar enthousiast over. Rik (7) en Umut (‘ik ben al 8’) vonden het keepen heel leuk. De meiden uit hun team, Jazz (7), Jill (7) en Kaelyn (8) gingen de bal steeds halen. En hun coach, zo zeiden de spelers grappend: ‘moedigde wel een beetje aan’.

“(…) en als ik het niet naar mijn zin had, stond ik hier niet hoor.
Ik vind het heel gezellig!”

Willem den Dulk

.

.

Vrijwilligerswerk om blij van te worden
Scheidsrechter Willem begaf zich behendig tussen het gekrioel van de kinderen en had tussendoor even tijd voor een praatje. “Ik vermaak me wel! Het zijn leuke, enthousiaste kinderen en als zij zich zo vermaken, vermaak ik me ook.”

Een vergelijkbaar geluid kregen we van Coby en Willem die met hun vriendelijkheid en behulpzaamheid de bar bedienden. Van oudsher hoorden ze bij de wedstrijdzwemafdeling en ondertussen doen ze al 38 jaar allerlei vrijwilligerswerk voor de club. Zoals bij ‘bijzondere’ activiteiten als dit toernooi. Willem, met fonkelende ogen: “(…) en als ik het niet naar mijn zin had, stond ik hier niet hoor. Ik vind het heel gezellig!”

En weer kaasblokjes snijden, limonadekannen vullen, enórme koeken voor de kinderen op dienbladen klaarzetten: het hield niet op. Ons kersverse jeugd-horecateam, Yash (10), Joséphine (11) en Esther (11), ging vervolgens op hun allercharmantst het bad rond om óók de coaches van de teams en alle vrijwilligers in de zwemzaal van wat lekkers te voorzien. Die overigens geen moment twijfelden over waarom ze ook wel wilden meehelpen: “leuk, praatjes maken, bekenden tegenkomen, tussendoor even zwemmen nadat je in het water bent gegooid, lekkere dingen.” Dat u het maar weet.

Die lekkere dingen overigens….. waren niet alleen de koeken en hapjes van Coby. Vóór het toernooi begon, genoten we met elkaar van een zeer smakelijke vrijwilligerslunch. Heerlijk belegde broodjes, geschonken door De Schaapskooi. Met zo’n lunch kon iedereen zijn beste zelf geven voor onze nieuwste potentials.

Scoren maar
Want talenten lagen er zeker bij… wat te denken van Charlotte (8) die uitkwam voor Jan Vermeer Raam. Zij werd door haar zeven teamgenoten al vroeg uitgeroepen tot sterspeler. “Onze eerste wedstrijd ging heel goed! We hebben 3-0 gewonnen en Charlotte scoorde ze álledrie! Echt hoor, als wij de beker winnen mag zij hem mee naar huis!”

(Allemaal) Winnaars
Charlotte mocht dan veelbelovend gestart zijn, tegen onze eigen E-speler Jonathan (8, uitkomend voor Montessori Delft) viel niet op te verdedigen. Hij scoorde weliswaar alle doelpunten van zijn team, maar deed ook zijn best om over te spelen. Alleen, tsja, als je dan de bal gewoon weer terug gepasst krijgt én beschikt over een ferm schot….

Na alle wedstrijden eindigden de kinderen van Montessori Delft op de eerste plaats, gevolgd door het team van de Delftsche Schoolvereeniging en Maria 1 van de Mariaschool. Niet alleen de winnaars, maar álle kinderen en hun coaches verdienden na afloop een herinneringsvaantje en een d’ELFT-pen.

Al met al: voor de kinderen een sportieve, vrolijke middag en ook voor de vereniging een geslaagd toernooi. Goede sfeer, gezelligheid en lol voor de vrijwilligers en wellicht houden we er nog wat nieuwe jeugdleden aan over ook!

Eervolle vermelding
En die vrijwilligers: we wagen gewoon een poging om ze állemaal te noemen. Want het is niet niks, zóveel mensen die tijd en inzet ‘geven’ voor de jongere waterpoloërs! Zij verdienende meest eervolle vermelding: Adriënne, Hiske, Annabel, Siem, Rose-Marie, Mirjam, June, James, Lenny, Niek, Liesbeth, Dionne, Gabi, Merel, Noopur, Cathy, Jeroen (2 Jeroenen zelfs), Thijs, Kokkie, Coby, Willem (bar en technische dienst), Berno, John, Sander, Anuradha, Yash, Joséphine, Esther, Miranda, Ian, Chantal, Lori, Marjolein, Tom, Lodewijk, Douwe, Willem (scheids), Jan, Martine, Marijke, Patrick, Sjoerd, Andy en zélfs als je moest afmelden en toch niet kon of als we je naam hier vergeten zijn te noemen: de bereidheid en inzet hebben we écht gewaardeerd. Het was zonder jullie allemaal, stuk voor stuk niet gelukt. Dank!

En voor de liefhebbers: zet gerust zondag 8 oktober 2023 vast in je agenda voor een nieuwe kans om hierbij te zijn! Dan is het volgende toernooi voor de schoolgroepen 6, 7 en 8.

Karel en Annelies