Medewerkersrooster

Om het mogelijk te maken dat alle zwemmers met veel plezier hun wedstrijden kunnen zwemmen, zijn er veel vrijwilligers actief bij d’ELFT.
Niet alleen bij het organiseren en indelen van de wedstrijden, maar ook bij de tijdwaarneming, de jury en niet te vergeten de vrijwilligers bij de wedstrijden.

Wij zijn als vereniging verplicht om bij elke wedstrijd ‘medewerkers’ te leveren voor de diverse taken, zoals programmaverkoop, consumpties verzorgen voor de officials, de valse startlijn, briefjes lopen, uitreiking medailles en op- en afbouw van het zwembad.
Bij het niet ‘leveren’ van medewerkers, mogen er geen zwemmers van onze vereniging zwemmen.
Helaas is gebleken dat het heel moeilijk is om deze vrijwilligers te werven. Veelal is het een klein groepje ouders die deze taken altijd op zich neemt, terwijl er vaak meerdere ouders op de tribune aanwezig zijn.

Victoria Dekker en Petra Aaldrink die verantwoordelijk zijn voor de coördinatie van de medewerkers bij wedstrijden, zullen actief ouders blijven benaderen als er hulp nodig is.

De coördinatie van de officials is in handen van Chantal Westenberg. Zij zal ouders actief benaderen met de vraag om deel te nemen aan de jaarlijkse official cursus. Bijgevoegd een aantal tips voor officials.

Tips voor Tijdwaarnemers en Keerpuntcommissarissen