Regiokampioenschappen groot succes voor Albion d’ELFT

De kerstvakantie lijkt de Albion d’ELFT-ploeg goed te hebben gedaan, want  tijdens de Regiokampioenschappen in het Haagse Hofbad werd er door de ploeg bijzonder sterk gepresteerd. Zowel in aantallen PR’s als in hoeveelheden medailles werden er dubbele cijfers gescoord waarmee de toon voor het nieuwe jaar direct gezet is!

De grootste verrassing van het toernooi werd tot het eind bewaard. Suzanne, Yara, Silke en Imke zwommen op de 4x100m vrije slag meisjes junioren gezamenlijk naar 4.21,29. Dit was niet alleen goed voor het goud, maar ook ruim onder de limiet voor de Nederlandse junioren kampioenschappen over twee weken!

Dat het met de vorm wel goed zat, was al eerder in het toernooi te merken. Vrijwel alle jeugd- en juniorenzwemmers zwommen dikke PR’s.  Dat begon al met de 50m vrije slag van Stan. Hij opende het toernooi met zijn 50m vrije slag en deed dat in een mooi PR. Niet lang daarna was het Felicia die op de 100m vrije slag een flinke hap uit haar PR haalde en zo aardig zicht kreeg op de limiet voor de NJJK in juni. Op de 50m vrije slag bleef ze een week later nipt boven haar PR, maar gezien de progressie op de andere afstanden lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat ze ook op die afstand zichzelf flink zal verbeteren.

Voor Suzanne was het eerste weekend nog even lastig, maar in het tweede weekend revancheerde ze zich met dikke PR’s op de 200m rugslag, 50m rugslag en de 100m vrije slag als startzwemster op de estafette.  Bij de meisjes jeugd waren het Paula en Iris die het PR-festijn voortzetten. Beiden moesten even op gang komen, maar in de laatste sessies waren ze op stoom en kwamen er zeer mooie tijden uit. Vooral de 200m rugslag van Iris en de 50m schoolslag van Paula waren sterk, al vond de jury dat Paula op die laatste afstand net iets te snel weg was. Toch komen de NJJK-limieten ook voor hen in het vizier, dus waren deze wedstrijden een enorme opsteker richting de tweede helft van het seizoen.

Christiaan bleek ook deze weekenden een alleskunner. Op de 50m vlinderslag, rugslag en schoolslag en de 200m wisselslag noteerde hij dikke PR’s, terwijl hij zijn beste tijden op de 50m en 100m vrije slag zeer dicht naderde.

De individuele medailles werden bij de junioren- en jeugd door de Albion-zwemmers Daan, Imke en Silke gewonnen. Daan vulde zijn NJJK-limietentotaal aan tot elf stuks aan en deed dat telkens in (wederom) dikke PR’s. Imke en Silke kwamen na twee weken keihard trainen op een wat kleiner aantal afstanden aan de start, maar afgaande op de tijden die ze daarop zwommen hadden ze weinig last van de stevige trainingsweken. Het leverde hen individueel ook een aantal medailles op.

Bij de senioren was het PR-gehalte wat lager, maar hier werd de prijzenkast dan weer flink gevuld. Erik zwom slechts één sessie mee, maar eindigde op zijn twee afstanden tweemaal op het podium (2e op de 100m schoolslag en 3e op de 200m vrije slag).  Beide keren bleef hij ook aardig dicht in de buurt van zijn PR’s.

Grootverdieners qua medailles waren Ensger en Floris. Zij wisselden elkaar veel af op het podium, al was het vaak Ensger die daarbij de hoogste trede pakte. De twee bronzen medailles van Romero leken daardoor wellicht wat onder te sneeuwen, maar na flink wat blessureleed waren de PR’s op de 50m schoolslag en – vrije slag een minstens even grote overwinning.

Dat Timo, Ensger, Dave, Ruben en Floris hun estafettenummers wonnen lag meer in de verwachting dan de estafetteoverwinning van de meisjes, maar dat neemt niet weg dat op beide nummers met overmacht werd gewonnen. Zowel de 4x100m vrije slag als 4x200m vrije slag (senioren) werden met ruime voorsprong op de concurrentie gewonnen.

De uitslagen van beiden weekenden zijn te vinden op de Livetiming van KNZB regio West:
7 & 8 januari
14 en 15 januari

Vrijwel alle races van de Albion d’ELFT-zwemmers zijn te vinden op het Albion-Youtube-kanaal. Ook zijn er foto’s gemaakt door Jos Dinkelberg die hier te vinden zijn.