HET IS GELUKT! Albion d’Elft promoveert naar de A-klasse!

Het is alweer bijna een week geleden, maar toch moet het nog even hier genoemd worden: HET IS GELUKT!!! Albion d’Elft is in de KNZB-zwemcompetitie (VeCo) in de B-klasse op de derde plaats geëindigd en promoveert daarmee naar de (landelijke) A-klasse!

Tot een week voor de wedstrijd lag het team prima op koers voor deze promotie, maar door enkele afzeggingen in de laatste week voor de wedstrijd werd het toch nog spannend. Het doel op de wedstrijddag zelf was daarom ook duidelijk: zwem allemaal je beste race(s) waardoor we trots kunnen zijn op wat we deze wedstrijd hebben laten zien, ongeacht het eindresultaat van de competitie.

Dat er hard gezwommen werd, was al vanaf het begin te merken. Dat de jongere zwemmers dikke PR’s zwommen (dubbele cijfers!) viel nog enigszins binnen de “normale” verrassingen, maar dat zelfs de senioren akelig dichtbij of zelf onder hun PR’s doken, was helemaal ongekend. Het zorgde ervoor dat er nonstop goede tijden werden gezwommen, iets dat ook zeer positief werkte voor de sfeer in de zwemploeg.

Absolute climax van de wedstrijd was de afsluitende 4x200m vrije slag. Terwijl al hun teamgenoten op de banken stonden aan te moedigen, dubbelden Erik, Timo, Ensger en Floris alle overige teams in hun serie. Dat het hard ging bleek ook uit hun eindtijd van 7.51,84, een tijd die goed is voor een top-10-notering op de Nederlandse seizoensranglijst!

Uiteindelijk bleek dat we ondanks de verwachtingen vooraf onze derde plek in de B-klasse “gewoon” hebben vastgehouden en dat daarmee promotie naar de A-klasse een feit is! Uiteraard laten we dit natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Houd daarom de website en de facebookpagina in de gaten, want we gaan dit succes natuurlijk op een gepaste manier vieren!