Herziene teamindeling 2017-2018

Naar aanleiding van een aantal nieuwe inschrijvingen en afmeldingen hebben we helaas nog een aantal wijzigingen in de teamindeling voor seizoen 2017-2018 moeten doorvoeren. Voornaamste wijzigingen zijn de herindeling van Heren 4 tm 6 om drie goed gebalanceerde teams samen te stellen, en een aantal aanpassingen bij het opgeven van de eerste 9 spelers. Graag willen we de vertegenwoordigers van de teams (Guus, Bas, Sjoerd en Steffan) bedanken voor hun flexibiliteit en hulp bij het opstellen van de nieuwe teamindeling.

Hierbij presenteren we de herziene teamindeling 2017-2018.

Bij de inventarisatie van het aantal spelers kwamen we al snel tot de conclusie dat er 6 Herenteams gevormd moesten worden om alle doorgroeiende Jeugd en terugkerende (vrije) spelers een plek te kunnen geven. Ten opzichte van de conceptversie is in overleg de teamindeling van de Heren Recreatief aangepast.

Tevens is er ten opzichte van de conceptversie een tweede D-team bij gekomen. Hiermee krijgen deze Jeugdspelers meer speeltijd en ruimte om in te vallen. Helaas moeten we concluderen dat we niet genoeg Jeugdspelers hebben om een Jeugd A te vormen. Uiteraard blijft het wel de doelstelling om minimaal 1 Jeugdteam per leeftijdscategorie te hebben en de Jeugd zoveel mogelijk in hun eigen leeftijdscategorie te laten spelen.

Positieve punten zijn dat we een hele grote groep actieve waterpoloteams hebben: 6 Herenteams, 3 Damesteams en onze Jeugdteams B t/m E (inclusief een Meisjes C team en twee D teams).
We hebben er vertrouwen in dat we met deze teamindeling een goede balans hebben gevonden binnen de teams en zien uit naar weer een succesvol en gezellig seizoen!
– WPC d’ELFT