Zesde plaats voor Albion d’ELFT-heren op NK Estafette

In Eindhoven werden afgelopen zondag de Nederlandse Estafette Kampioenschappen gehouden. Hoewel de verwachtingen iets minder hooggespannen waren (vorig jaar nipte naast het podium), waren het enthousiasme en de motivatie in grote hoeveelheden aanwezig bij het team van Albion d’Elft om het nieuwe seizoen op gepaste wijze in te luiden. Met een zesde plaats in het eindklassement is dat ook prima gelukt!

Het Albion d’Elft-herenteam (foto: Anne Dekker)

Het begin was al direct goed: Ensger tikte op de rugslag in de wisselslagestafette als eerste aan. Dat leverde weliswaar geen bonuspunten op, maar het was wel een lekkere start van het toernooi. Het was de opmaat voor een vijfde plaats op de wisselslag. Ook op de rug-, school- en vlinderslagestafettes werd telkens een vijfde plaats behaald.

Scherprechter was echter de afsluitende 10x100m vrije slag. Ruim vijfhonderd (!) zwemmers (m/v) zorgden op dat nummer voor een spectaculair einde van de estafettekampioenschappen. Albion d’Elft moest hier net de vijfde plek in het eindklassement afstaan aan het Barneveldse DWK, maar dat gebeurde wel eervol. Floris K., Nol, Jordi, Egbert, Erik, Chistian, Floris M., Timo, Romero en Ensger (49,66!) zwommen stuk voor stuk prima tijden waardoor er maximaal werd gepresteerd. De zesde plek in het eindklassement was daarom dik verdiend. Extra leuk feitje: het team van Albion d’Elft was het oudste team van het NEK!

Waar de piek vorig seizoen al tijdens deze wedstrijd lag, was er nu het gevoel dat er nog aardig wat rek zit in wat er op deze kampioenschappen  . Na de wedstrijd was iedereen dus ook extra gemotiveerd voor de rest van het seizoen!

De volledige uitslagen zijn te vinden via de KNZB-livetiming

Foto’s (gemaakt door Anne Dekker) zijn te vinden via deze link