Regiokampioenschappen kortebaan (1)

In de afgelopen twee weekenden werden in Den Haag en Dordrecht de Regiokampioenschappen op de kortebaan gehouden. Voor de zwemmers van Albion d’Elft werd het een geweldig toernooi, want het leverde een karrevracht aan PR’s en een flinke dosis vertrouwen voor de rest van het seizoen op!

Om e.e.a. leesbaar te houden is er per weekend een verslag gemaakt. Klik hieronder voor het verslag van het eerste weekend van de Regiokampioenschappen:

Dag 1
De eerste dag begon met de 200m schoolslag. Zowel Kenan als Ensger zwommen hierop een dik PR waarbij Ensger ook direct de eerste medaille voor het team binnenhaalde. Medaille nummer twee werd even later door Roos gewonnen op de 200m vlinderslag die nipt Fenna voorbleef bij de senioren.
Op de 50m vrije slag startten gingen Timon en Sven voor een tijd onder de 30 seconden, maar ondanks twee dikke PR’s lukte het de heren net niet om die barrière te doorbreken. Bij de senioren zwommen alle (!) heren een PR waarbij Romero voor het eerste een 23’er zwom (23,78) en Ensger zich naar het zilver zwom in 22,76.

De middag startte met de 100m vrije slag dames. Felicia, Suzanne en Iris lieten zien dat ze de keerpuntskills die ze kort voor de wedstrijd nog hadden geleerd goed onder de knie hadden. Alle drie zwommen ze een PR waarbij de tijd van Iris opviel omdat ze voor het eerst in anderhalf jaar tijd weer een “dik” PR zwom. Hierna was het wederom Ensger die zijn veelzijdigheid liet zien. Zowel de 200m rugslag als de 400m wisselslag wist hij met overmacht te winnen. Beide keren bleef hij maar een fractie boven zijn PR’s.

Dag 2
De tweede dag begon met twaalf (!) series 400m vrije slag heren. Direct al in de eerste serie mocht Timon aan de bak. Hoewel hij grootse plannen had, liep de race al vanaf het begin wat minder dan verwacht. Ensger en Timo gingen bij de heren als een trein. Beiden zwommen ruim onder hun inschrijftijd en bezetten daarmee ook de twee hoogste plekken op het podium bij de senioren.
Op de 200m wisselslag voor dames kwamen Iris en Suzanne aan de start. Hoewel ze allebei een PR zwommen, waren ze toch niet helemaal tevreden. Ze wisten ook allebei zonder de videobeelden te zien te vertellen wat er misging, wat op zichzelf alweer een goed teken is.
De 50m schoolslag bij de heren was weer een PR-festival voor de heren van Albion d’Elft. Kenan, Stan, Christian, Ensger, Romero en Timo zwommen allemaal ruim onder hun inschrijftijd. Kenan en Romero vielen net buiten het podium met
Aan het eind van de ochtend stond de 4x100m wisselslag voor mixed teams op het programma. In eerste instantie tikte het team van Albion d’Elft als vierde aan, maar door een te snelle overname bij een ander team schoof Albion d’Elft door naar de derde plaats, slechts 0,06 seconde voorsprong op nummer vier! Ensger, Erik, Roos en Iris zwommen elk een geweldige splittijd en mochten daarmee dus het brons in ontvangst nemen.

De middag startte met de 100m schoolslag voor heren. Hierop waren het vooral Kenan, Romero en Ensger die opvielen. Ensger en Kenan deden dat door beiden een mooi PR te zwemmen, Romero liet zien dat hij na wat gekwakkel met de schoolslag weer helemaal terug is.  De 200m vrije slag voor de dames was qua PR’s wellicht het hoogtepunt van het weekend. Iris en Suzanne haalden respectievelijk vier en vijf seconden van hun PR’s af en zwommen tijden die ze (nog lang) niet voor mogelijk hadden gehouden.

De tweede dag werd afgesloten met de 4x100m vrije slag voor de jongens junioren. Stan, Timon, Sven en Kenan hielden zich goed stand tussen de grote clubs om hen heen en. Vooral Timon (3 seconden onder zijn PR) en Kenan (voor het eerst onder de minuut) vielen op met hun splittijden.


Uitslagen via: Livetiming Regiokampioenschappen KNZB West.