Verslag d’ELFT waterpoloweekend 10 & 11 februari

Het was het weekend wel voor de waterpoloërs van d’ELFT: deze begon al vroeg afgelopen vrijdag met een mid-achter clinic van Maurice Dentro (ZPB H&L Productions) voor de mannen. Het verslag van deze avond is eerder verschenen op de site van d’ELFT, hier zijn ook de reacties van enkele deelnemers te lezen. Daarna werd er zaterdag door onze Jeugd-E de eerste wedstrijd van het weekend gespeeld en met 9-5 gewonnen!

Er speelden deze dag nog meer teams in zowel Kerkpolder als in de diverse uit-baden. Zondag mochten de Jongens-B1 het wedstrijdweekend afsluiten, en wel met een heel spannende wedstrijd in het Zuiderparkbad. Wie dacht dat het waterpoloweekend er hierna op zou zitten heeft het mis: zondagmiddag werd er in Kerkpolder door d’ELFT het Miniwaterpolotoernooi georganiseerd en dat was een heel geslaagd feestje!

d’ELFT Minipolotoernooi
De vrijwilligers verzamelden zich om 13:00 uur in de kantine voor een vers bakje koffie waarna het bad omgebouwd kon worden tot een heus toernooiwaardige spelomgeving. Het ‘koude bad’ werd opgedeeld in twee speelvelden over de breedte en al gauw werd dit bad gevuld met zo’n 75 enthousiaste kinderen. Na de laatste instructies namen de scheidsrechters en spelleiders hun plek in langs de badrand en kon er worden begonnen! Twee uur lang werd er met veel plezier gespeeld, gesprongen, gespetterd en gezongen in Kerkpolder. Tussen de wedstrijden door kon er lekker worden gesnoept van de spekjes en limonade en er werden zelfs spiermassages verzorgd! Het toernooi werd in stijl afgesloten met een vaantje voor alle deelnemers.

(Na enkele foto’s van het toernooi volgt het verslag van het waterpolo wedstrijdweekend)

d’ELFT Miniwaterpolotoernooi 11 februari 2018 // Foto’s: Diana Rieke

d’ELFT waterpolowedstrijden
Zoals gezegd startte onze Jeugd-E dit wedstrijdweekend in Kerkpolder met winst. Ook d’ELFT Jeugd-D speelde afgelopen zaterdag thuis, en onder luid applaus van de supporters wonnen ook zij hun wedstrijd (9-1). De jongens van Jeugd-C1 speelden een weinig spannende wedstrijd tegen ZVVS maar de C1 deed wat het moest doen door van het team uit Vlaardingen te winnen, en wel met 10-0. Hierna verliep de puntenverdeling voor Heren 6 helaas iets anders: er werd thuis flink verloren van de nummer 2 uit deze competitie. De heren bleken direct in het spel van De Zijl Zwemsport meegesleurd te worden en startten met twee uitsluitingen in de eerste periode. Ook De Zijl maakte een overtreding die bestraft werd met een uitsluiting maar in tegenstelling tot d’ELFT wisten zij wel te scoren uit hun man-meer situatie. Hierna was het De Zijl dat veel scoorde en kwamen er nog wat spaarzame momenten vand’ELFT. Eindstand: 3-17.

Hieropvolgend speelde Heren 5 een belangrijke wedstrijd tegen Z&PC uit Rotterdam en er werd overtuigend gewonnen: met maar liefst 12-5 op het scorebord konden de heren van hun welverdiende drankje gaan genieten. De laatste wedstrijd van de zaterdag in het thuisbad werd gespeeld door Heren 4 tegen de heren van De Plas uit Nieuwkoop. Ondanks dat het d’ELFT-team hoger in de competitie ranglijst staat dan de tegenstander leert het verleden dat deze wedstrijden lastig kunnen zijn. De vorige keer werd er in november door d’ELFT nipt gewonnen van De Plas (6-7) in Nieuwkoop. Deze zaterdag verliep het helaas anders: met 5-8 werd er verloren van het Nieuwkoopse team.

Door vijf andere d’ELFT-teams werd er afgelopen zaterdag buiten Delft gespeeld. Dames 3 won met 2-4 van ZZ&PC De Devel en Dames 2 speelde een lastige wedstrijd in Alphen a/d Rijn tegen AZC: er werd gelijk gespeeld met 4-4. Ook de Meisjes-C speelde een lastige wedstrijd maar dan tegen ZV Westland. Myrthe Westenberg wist d’ELFT op voorsprong te brengen door het eerste doelpunt te scoren maar helaas wist de tegenstander gedurende de wedstrijd de overtalsituaties wel te benutten en d’ELFT niet. Desondanks werd er maar met een klein verschil verloren: 4-3.

Dames 1 mocht weer op bezoek bij ZVVS in Vlaardingen maar speelde dit keer tegen het tweede damesteam. Het zou erom gaan spannen want d’ELFT staat samen met het tweede van ZVVS in de onderste regionen van de competitie, en er zou gestreden worden om de tiende plaats. Beide teams troffen elkaar eerder in november in Kerkpolder, toen werd er door d’ELFT met 10-3 gewonnen. Helaas bleek de ‘strijd’ van afgelopen zaterdag niet heel sportief te kunnen worden beslecht. ZVVS liet een speelster uit het vierde damesteam meespelen en niet de minste: Daniëlle Verspoor-de Bruijn. De oud-olympisch kampioene maakte gehakt van d’ELFT en het spel van Dames 1 zelf was helaas ook niet om over naar huis te schrijven. De wedstrijd werd met 9-2 gewonnen door het ‘team’ van ZVVS.

Een klein uurtje later startte Heren 3 in Rotterdam hun wedstrijd tegen Z&PC. Ondanks dat Z&PC het eerste doelpunt van de wedstrijd wist te maken en daarna een overtalsituatie mocht uitspelen (zonder goed gevolg), lieten de heren van d’ELFT zich niet van de wijs brengen en brachten de wedstrijd tot een goed eind: 6-9. Jeugd-speler Sven Nieuwstraten reisde met Heren 3 mee af naar Rotterdam en wij hopen dat hij een lekkere wedstrijd mee heeft kunnen spelen!

Tot slot de spannende wedstrijd tussen d’ELFT Jongens-B1 tegen Waterpolo Residentie in Den Haag. In september van dit wedstrijdseizoen kwam Waterpolo Residentie op bezoek in Delft en werd er door onze jongens met 7-5 gewonnen. Afgelopen zondag startte de wedstrijd goed voor d’ELFT maar verloor het team door onbenutte kansen tijdens overtalsituaties en door overtredingen van eigen team. Hoewel het er even naar uitzag dat de jongens van d’ELFT deze wedstrijd niet gingen winnen, wist d’ELFT in de vierde periode nog de gelijkmaker te scoren. Eindstand: 6-6.

Tot zover het zeer bewogen d’ELFT wedstrijdweekend. Vrijwilligers en supporters bedankt en tot volgende week!


Jouw foto/-verslag delen? Dat kan! Mail naar: media@d-elft.nl