Verslag d’ELFT waterpoloweekend 7 & 8 april

Na alle paaseitjes was het dit weekend weer tijd voor het serieuze werk, en dus werd er hard gezwommen en gewerkt om weer die immer felbegeerde drie punten in de wacht te slepen. We kunnen inmiddels stellen dat dat aardig is gelukt, van de in totaal vijftien wedstrijden behaalde d’ELFT uit maar liefst tien wedstrijden winst waarvan één ook nog eens een kampioenschap!

 [NOTE: Ten tijde van dit schrijven bleken de wedstrijdverslagen van de jeugdteams helaas niet inzichtelijk, daarom is er veelal enkel de einduitslag overgenomen.]

Thuiswedstrijden
Zaterdagmiddag startte om 13.30 uur onze Meisjes-C de wedstrijd tegen Alkemade, en waar er de vorige keer op bezoek door de meiden van d’ELFT met 6-3 werd verloren, eindigde de wedstrijd dit keer met de score van 4-5. Net niet genoeg om de vierde plaats over te nemen van de tegenstander maar wel een knappe prestatie!

Na de meiden was het de beurt aan de jongens, het team Jeugd-CJ nam het in Kerkpolder op tegen ZV Westland. Een spannende wedstrijd werd er niet verwacht en een spannende wedstrijd is het ook niet geworden. Met een eindstand van 10-1 voor d’ELFT op het scorebord kunnen de jongens zich nu serieus gaan opmaken voor de kampioenswedstrijd van volgende week: dan speelt het team om 15.30 uur in eigen bad tegen de nummer #5 van de competitie: NieMo-Van Vliet. Komen kijken dus!

We blijven even bij de jongens want om 15.00 uur was het aan Jeugd-BJ om het Kerkpolderbad in te duiken. Er werd weer netjes gewonnen door de Delftse jongens van de Leidse waterpoloërs LZ 1886/de Zijl, eindstand: 7-3. Met nog maar één wedstrijd te gaan volgend weekend tegen Z&PC de Gouwe in Waddinxveen, is het d’ELFT-team bijna zeker van een mooie derde plaats binnen de competitie.

Heren 4 lijkt dit seizoen goed in balans te zijn: van de ‘zwakkere’ teams wordt er netjes gewonnen en van de sterkere teams soms maar met een heel klein verschil verloren. Ook afgelopen zaterdag deed het wat het moest doen: winnen van ZPS uit Bergambacht met 7-6. Mika Westenberg uit de Jeugd-BJ mocht de mannen een handje helpen tijdens deze wedstrijd en we hopen dat hij lekker heeft gespeeld!

Bij Heren 3 was de balans daarentegen helaas ver te zoeken. Waar voorheen flink werd afgerekend met ZVVS in het hol van de leeuw (7-13), werd er zaterdagmiddag verloren door d’ELFT. En dat met een eindstand van 6-7! De heren hadden veel voordeel kunnen halen uit de vele overtalsituaties maar wisten hier helaas niet uit te scoren.

Dan over naar de damesteams van d’ELFT: Dames 2 speelde sterk tegen het immer lastige waterpoloteam De Plas uit Nieuwkoop. Vorige keer werd er door het Nieuwkoopse team in hun bad nipt gewonnen van d’ELFT (6-5) maar afgelopen zaterdag wisten onze dames het voordeel van in eigen bad spelen naar hun hand te zetten: met 8-7 werd er gewonnen in Kerkpolder! Met nog maar twee wedstrijden in het verschiet is Dames 2 zo goed als zeker van een tweede plek binnen de competitie.

Bij Dames 1 staat het er heel anders voor, het team weet en voelt dat de huidige competitie de juiste is maar heeft moeite om een constante lijn te laten zien. Tegen sterke teams wordt er soms met slechts één doelpunt verschil verloren, gelijk gespeeld of zelfs gewonnen (7-5 van de nummer #1 afgelopen december). Maar juist van teams waarbij het binnenhalen van de punten een feit zou kunnen zijn, wordt er te vaak verloren. De dames lijken absoluut geen moeite te hebben met het ‘aanpassen’ naar een hoog wedstrijdniveau maar komen juist vaak in de knoop wanneer het wedstrijdniveau van andere aard is. Desalniettemin moest er afgelopen zaterdag gewonnen worden van ‘de nummer #12’: Aquadraat uit Leiderdorp, zodat de kans groot is dat de dames van d’ELFT zich kunnen handhaven binnen de huidige competitie. Hoewel de wedstrijd een rommelige start leek te hebben werd er hard gewerkt en uiteindelijk ook gewonnen door onze dames: met 8-5 op het scorebord afgelopen zaterdag hopen ze van de laatste plek weg te blijven.

Na de dames was het aan het tweede en eerste herenteam van d’ELFT om deze zaterdag af te sluiten in Kerkpolder. Heren 2 (nummer #11 in de competitie) deed dat door met slechts 4-9 te verliezen van Z&PC Alkemade (nummer #2) en Heren 1 staat na winst op WZK (14-8) stevig op de vierde plaats. Het eerste herenteam speelt nog twee wedstrijden dit seizoen: de eerstvolgende tegen De Kempvis (#1) en de laatste tegen Z&PC De Gouwe (#3) in eigen bad. Dat beloven spannende wedstrijden te worden!

Uitwedstrijden
Diezelfde middag werd er ook in andere baden gespeeld om drie punten. Om 16.05 uur doken de spelers van onze Jeugd-DG2 en De Kempvis in het Rivièrabad te Spijkenisse. Hoe de wedstrijd precies is verlopen is helaas onduidelijk maar dat het een hele spannende pot moet zijn geweest blijkt wel uit de einduitslag: met 1-2 won d’ELFT die middag!

Maar onze Jeugd-DG2 heeft niet het alleenrecht op hele spannende wedstrijden, zo speelde Jeugd-DG1 afgelopen zaterdag een minstens zo’n spannende kampioenswedstrijd tegen Z&PC De Gouwe in Waddinxveen. Het d’ELFT-team gaf de tegenstander valse hoop tijdens de wedstrijd en ging uiteindelijk met de buit ervandoor. Eindstand? 1-3 en dus kampioen! Feestvreugde (en opluchting) volgde en uiteraard moet de coach dan ook het water in. Gefeliciteerd!

Binnenkort volgen er meer foto’s van de kampioenswedstrijd, deze zullen worden toegevoegd aan het digitale foto-archief van d’ELFT.

Tot slot ook een feestje voor Heren 6 en Dames 3, de teams wisten respectievelijk met 6-7 van WZK en 4-6 van Z&PC Rotterdam te winnen. De Jeugd-EG (6-2) en Heren 6 (6-7) hadden het moeilijker dit weekend, voor beide teams bleek de tegenstander te sterk.

Al met al een sportief, spannend en mooi wedstrijdweekend. De waterpoloteams van d’ELFT mogen zich nu gaan opmaken voor de laatste (twee) wedstrijd(en) van dit seizoen en daarmee uiteraard ook de seizoenafsluiting op 21 april.
Tot snel!


(Wedstrijd)foto’s en/of -verslagen delen? Dat kan! Mail naar: media@d-elft.nl. Ps. Maak een selectie van de foto’s alvorens deze te mailen (graag max. 15-20 stuks) en vergeet de naam van de maker niet te vermelden!