Ranomi Cup: dikke PR’s op de langebaan en handtekeningenjagen

Tussen de series en finales van de The Hague Swimcup (een wedstrijd met de hele Nederlandse zwemtop) werd afgelopen weekend in het Haagse Hofbad de Ranomi Cup georganiseerd. Deze wedstrijd voor minioren en de jongste juniorenzwemmers was groots opgezet, want met ruim vierhonderd (!) deelnemers was de wedstrijd “uitverkocht”.

 Vanuit d’Elft deed een klein ploegje van acht zwemmers mee aan deze wedstrijd. Normaal gesproken zijn zwemmers in een 50m-bad langzamer dan in een 25m-bad, maar bij deze wedstrijd was daar weinig van te merken. Vrijwel iedereen zwom één of meerdere PR’s, vaak seconden sneller dan de kortebaantijden (uitslagen hierrr). Er werden in het sterke deelnemersveld zelfs twee podiumplaatsen behaald: zowel Teun als Guusje werden derde op de 50m schoolslag.

Belangrijker nog was het enthousiasme waarmee gezwommen werd. Dit enthousiasme kwam misschien ook wel door de de aanwezigheid van veel topzwemmers tijdens de wedstrijd. Dankzij deze topzwemmers veranderden veel T-shirts en zwemplankjes in handtekeningenverzamelingen, inclusief die van van Ranomi Kromowidjojo. In één geval zorgde dit handtekeningenjagen voor het missen van een start, maar dankzij de coulante organisatie kon de betreffende zwemster een paar series later alsnog haar afstand zwemmen.