Uitslagen Clubkampioenschappen 2018

Tijdens de clubkampioenschappen op vrijdag 22 juni streden ruim vijftig zwemmers om de titel “clubkampioen d’ELFT” in diverse leeftijdsklassen. Met dank aan de vele officials en andere vrijwilligers werd dit een heerlijk ontspannen wedstrijd waarbij toch loeisnelle tijden werden neergezet.

De wedstrijd startte met de nummers voor de jongste minioren. Hoewel dit voor vrijwel alle zwemmertjes hun eerste wedstrijd was, vlogen ze als ervaren zwemkanonnen door het water! Uiteindelijk bleken Marten Loncke en Lise Post in deze groep de snelste in het eindklassement.

Na een korte pauze waren het de ervaren zwemmers die de tegels uit het bad zwommen. Drie keer starten binnen korte tijd was voor velen van hen niet zwaar genoeg en daarom werd er door sommigen besloten om de afsluitende 50m vrije slag als vlinderslag te zwemmen (karakter!). Hieruit volgden diverse clubkampioenen in de verschillende klassen die allemaal zijn terug te vinden in de uitslagen onderaan dit artikel.

Het toetje van de clubkampioenschappen bestond uit estafettes. Als eerste was er de familie-estafette waarbij door de families diverse items zo snel mogelijk naar de overkant moesten worden gezwommen. Dat werd het beste gedaan door Timo, Teun en Marjolein waarmee zij de felbegeerde tompoucen wonnen. Bij de daarop volgende pretestafette waar in teams werd gestreden, was er ook een doos tompoucen te winnen. Deze werd binnengehaald door Guusje, Teun en Floris, a.k.a. team “Neppahcsneoipmakbulc“.

De uitslagen van de clubkampioenschappen:
Heren (PDF)
Dames (PDF)

De foto’s in onderstaande impressie van de clubkampioenschappen zijn gemaakt door Caroline van den Berg: