PR-festijn tijdens eerste weekend Regiokampioenschappen

Tijdens het eerste weekend van de Regiokampioenschappen heeft de d’ELFT-zwemploeg prima gepresteerd. Ondanks de lange dagen in het bad wisten de zwemmers vrijwel allemaal één of meer PR’s neer te zetten in het drukke bad in Dordrecht.

Op zaterdagochtend waren het Lucas, Timon en Thijs die openden met de 50m vrije slag.  Lucas en Timon doken met respectievelijk 32,73  en 28,44 allebei ruim een halve seconde onder hun PR’s terwijl Thijs vanwege enkele schoonheidsfoutjes er net iets boven bleef (26,26).

In de middag kwamen de eerste dames aan de start. Nayely en Felicia wisten op de 100m vrije slag allebei een goede seconde van hun PR’s af te halen. Daarbij viel het op dat ze technisch stukken beter zwommen dan vorig seizoen, iets dat zich dus uitbetaalde in deze race. Hetzelfde gold voor Lucile op de 50m vlinderslag. Als reserve mocht ze alsnog meedoen met deze afstand en deze kans pakte ze met beide handen aan. In 33,71 was ze ruim een halve seconde sneller dan haar inschrijftijd!

Voor de heren stonden deze middag zware afstanden op het programma. Timon en Thijs startten eerst op het “echte” koningsnummer, de 400m wisselslag. Timon zwom in een hectische race ruim dertien (!) seconden sneller dan zijn inschrijftijd, maar bleek achteraf niet (goed) te hebben aangetikt  bij een keerpunt en werd dus gediskwalificeerd. Zonde van het resultaat, maar de tijd die hij zwom bevestigde dat hij in vorm was! Thijs bleef op dezelfde afstand wel iets boven zijn PR, maar de race ging voor zijn gevoel zo slecht dat hij stiekem nog best blij was met zijn eindtijd. Dat het met zijn vorm inderdaad goed zit, bewees hij een uurtje later op de 200m rugslag. Met het zuur van de wisselslag nog in de benen snelde hij naar 2.13,49, slecht een fractie boven zijn inschrijftijd.

Zondagochtend kwam alleen Timon aan de start. Helaas bracht zijn 400m vrije slag niet wat hij wilde. Dat was even balen, maar al snel herpakte hij zich om even later een PR te zwemmen op de 50m schoolslag!

In de middaguren was het de beurt aan de senioren van d’ELFT, al was het voor Anne nog maar de vraag of ze mee mocht doen. Als eerste reserve op de 800m vrije slag was ze toch naar het bad gekomen in de hoop dat er nog een plek vrij kwam. Uiteindelijk hoorde ze toen de eerste serie al gestart was dat er last minute toch een afmelding was. Geen ideale voorbereiding, maar toch wist ze haar PR op de 800m vrije slag met ruim elf seconden te verbeteren naar 11.27,00.

Even later was het Thijs die voor d’ELFT de dag afsloot. Met 1.02,20 was hij ruim sneller dan zijn inschrijftijd terwijl er wat schoonheidsfoutjes voorbij kwamen. Gelukkig heeft hij net als alle anderen een week de tijd om deze weg te poetsen, want volgend weekend staat het tweede deel van de Regiokampioenschappen kortebaan op de kalender.

De uitslagen van deze wedstrijd zijn te vinden via de livetiming-pagina van KNZB-West.