Als Tarzan verkleed naar een zwemwedstrijd?!

Ja, dat kan! En d’ELFT won daar dit jaar zelfs de performance prijs mee bij de Regio Club Meet. Eén keer per jaar wordt voor de minioren de Regio Club Meet georganiseerd. Dit jaar was dat, heel toepasselijk, op de elfde van de elfde. Het thema was Disney.

Op de zaterdag voor de wedstrijd hebben de minioren drie spandoeken geverfd met de woorden: d’ELFT, Disney en parade. En een parade was het: Sneeuwwitje was er met een dwerg en een boze heks, Mickey Mouse, Donald Duck, Olaf van Frozen, de piraat van Peter Pan, de kok uit Ratatouille, Spiderman, Tarzan, Aladin, de boze heks van Doornroosje en de paddestoel liepen mee. De jury was onder de indruk van onze parade en d’ELFT heeft de Performance prijs gewonnen. Dat betekende een mooie schaal en nog wat lekkers voor de zwemmers.

Er werd natuurlijk ook nog gezwommen. Bij de Regio Club Meet zwem je als club tegen andere clubs. Je mag een team van maximaal 18 zwemmers meenemen en iedereen mag maximaal drie keer zwemmen. Wij hadden een team van 14 zwemmers, waaronder 5 zwemmers waarvoor het hun tweede wedstrijd was. Dit team wist 19e te worden van de 38 clubs. Een hele mooie teamprestatie.

En ook individueel waren er mooie momenten. Ten eerste natuurlijk Duncan, Hugo, Maaike en Ole die voor het eerst een 50 meter race zwommen en hele mooie tijden neerzetten. Maaike wist zelfs haar gezwommen tijd op de 50 meter rugslag in de estafette al weer met een seconde te verbeteren.

Jide was de stoerste zwemmer van de wedstrijd want zij deed mee met de 100 meter race terwijl ze daarvoor alleen nog maar 25 meter races had gezwommen. Ondanks dat ze zich verslikte bij het keerpunt zwom ze haar hele race uit.

Lucas wist in het sterke deelnemersveld een zilveren en bronzen medaille te bemachtigen. En Guus was vandaag kampioen pr’s want hij haalde een pr van 8 seconden op de 100 wisselslag en ook nog een pr op de 50 meter rugslag in de estafette.

Daarnaast zagen we bij veel zwemmers dat ze technisch beter zwemmen: meer water pakken, langere slagen maken, langere onderwaterfases. Dat betekende nog geen pr’s maar dat komt vanzelf als ze doorgaan met het verbeteren van de techniek.

Al met al een mooie wedstrijd om op terug te kijken!