Zwemmers gaan hard in tweede weekend Regiokampioenschappen

Ook in het tweede weekend van de Regiokampioenschappen kortebaan regende het weer PR’s. De lange zit (vier sessies verdeeld over twee dagen) werd daarmee een stuk aangenamer voor de deelnemende zwemmers.

Op de openingsafstand van de zaterdag, de 4x100m vrije slag mixen estafette zwommen Suzanne, Thijs, Timon en Felicia gezamenlijk ruim onder hun inschrijftijd. Een lekkere start en dat klonk gelijk door in de 50m vrije slag dames. Daarop wisten Roos (debutant!), Felicia, Lucile, Nayely en Suzanne allemaal hun PR met minimaal een halve seconde aan te scherpen! Even later volgden Timon en Thijs dat voorbeeld op de 100m rugslag

De middagsessie op zaterdag startte voor Suzanne op de zwaarst mogelijke manier: de 400m wisselslag. Omdat haar PR maar anderhalve seconde langzamer was dan de NJJK-limiet, was het doel voor deze race dan ook om die limiet te halen. Het begin was voortvarend, maar de snelle opening zorgde er helaas voor dat het tweede deel van de race minder snel ging dan gehoopt. Uiteindelijk bleef ze twee seconden boven haar PR. Helaas geen limiet, maar wel een moedige race! De 200m rugslag later die middag was na de 400m wisselslag iets te veel van het goede, hoewel Suzanne qua raceverdeling en techniek nog een zeer nette race neerzette.

Na een iets mindere 100m vrije slag sloot Timon de eerste dag af met een dik PR op de 50m vlinderslag. Was zijn inschrijftijd 33,43, nu tikte hij aan in 31,86! Ook Thijs wist zijn verse PR van drie weken geleden aan te scherpen, al was de marge hier wat kleiner (27,75 om 27,62).

De zondagochtend startte met de 400m vrije slag dames en de 200m wisselslag voor heren. Op die 400m vrije slag startte Felicia. Na een enthousiaste start wist ze het tempo niet vol te houden, maar haar 5.22,34 was slechts enkele seconden boven haar PR. Ook Thijs en Timon bleven iets boven hun PR’s op de 200m wisselslag. Positief punt was weer dat dat gebeurde met slordige races waardoor ze nu zeker weten dat ze (veel) harder kunnen.

In de middaguren werden de zwemmers wat scherper en dat resulteerde in een paar mooie tijden. De 50m rugslag werd door Timon en Thijs vakkundig getackeld waarbij Timon bijna anderhalve seconde van zijn PR af haalde! Even later mochten beide heren samen met Wout ook de 200m vrije slag starten. Timon en Thijs bleven daarbij iets boven hun PR, maar Thijs zwom met een dijk van een race bijna drie seconden van zijn beste seizoentje af!

De zwemmers die in Dordrecht actief waren tijdens de regiokampioenschappen kunnen terugkijken op een geslaagd en leerzaam kampioenschap. Komende weken zullen worden besteed aan het verbeteren van de leerpunten van de Regio-weekenden, maar uiteraard kan en mag er ook worden nagenoten!

De uitslagen van het tweede weekend van de Regiokampioenschappen zijn te vinden op KNZB West Livetiming.