Hallo! Dit is de nieuwe waterpolo officialcoördinator van d’ELFT

Veel d’ELFT-leden zullen haar wel al kennen. Ze heeft ervaring binnen verschillende aspecten van onze vereniging en deze vrolijke tante blijft je nu eenmaal lang bij. Onlangs heeft ze plaats genomen aan de tafel van de waterpolocommissie en wel in de rol van coördinator van de scheidsrechters en de jury. Wij zijn dol op onze vrijwilligers en dus is het de hoogste tijd om haar aan iedereen voor te stellen!
.
Hoi Sytske, je bent niet alleen bij maar ook ín het zwembad te vinden nietwaar?
Klopt, momenteel doe ik alleen nog waterpolo bij d’ELFT, maar ik begon bij d’ELFT als wedstrijdzwemmer en heb dit eerst lange tijd gedaan.
.
Hoe is dat zo gekomen?
Mijn oudere zus en broer [Maayke en Jelle – red.] begonnen al op vroege leeftijd bij d’ELFT met waterpolo. Ik vond het altijd zo leuk om bij hun wedstrijden te kijken, dus toen ik oud genoeg was ben ik zelf ook begonnen. Mijn moeder vond dat ik eerst minstens een jaar moest wedstrijdzwemmen voordat ik mocht waterpoloën, en toen vond ik dat eigenlijk wel heel leuk. Wedstrijdzwemmen was mijn prioriteit tot ik ongeveer 15 jaar oud was, daarna ben ik alleen nog gaan waterpoloën.
.
Kom je uit een (water)sportfamilie?
Ja, zeker. Mijn moeder en haar broers en zussen deden of doen ook aan waterpolo. Daarnaast zijn mijn zus en broer ook nog altijd in het zwembad te vinden. Mijn vader is meer van het voetbal, maar komt wel bijna altijd supporten bij de wedstrijden. Dus op zaterdag is bijna ons hele gezin te vinden in het zwembad!
.
Momenteel vervul je de taak als ‘coördinator Jury & Scheidsrechters’ voor de waterpolotak van de vereniging. Sinds wanneer doe je dat?
Ik begon vlak voor de zomer, toen het vorige seizoen al afgelopen was. Ik moest pas echt dingen gaan doen toen het nieuwe seizoen begon.
.
Waarom ben je coördinator geworden?
Ik haal zo enorm veel plezier uit de vereniging en in ruil daarvoor vind ik het belangrijk dat de leden wat terugdoen. Toen de vorige coördinator op reis ging leek het mij een goede kans om mijn steentje bij te dragen. Ook vind ik het gewoon leuk om dingetjes te organiseren en regelen, dus dat is mooi meegenomen!
.
Wat mag je zoal doen als coördinator?
De meest voor de hand liggende taak is het maken van het jury- en spelleiderrooster. Daarnaast organiseer ik de cursussen voor de W-officials, spelleiders en scheidsrechters. Eigenlijk alles omtrent de scheidsrechter- en juryzaken.
.
Stel: d’ELFT heeft toegang tot alle mogelijke middelen, wat zou jij dan het liefst aanpakken of zien gebeuren binnen de vereniging?
Oh, ik zou heel graag meer badwater willen! Ik denk dat heel veel teams goed gebruik zouden kunnen maken van meer trainingsuren, zodat je als team net iets meer tijd en ruimte krijgt om te groeien. Ook hebben we afgelopen jaar een aantal clinics gehad. Ik hoop dit vaker te kunnen organiseren, want dat was super leerzaam en ook nog eens heel leuk.
.
Wil je zelf nog iets kwijt?
Alle teams die dit seizoen kampioen kunnen worden, zet hem op! En ik heb al heel veel zin in de seizoensafsluiting!
.
Dankjewel Sytske en veel plezier en succes gewenst bij d’ELFT!
.
.

Sytske van der Laan is als coördinator te bereiken via: jury@d-elft.nl.