Mooie rugslagprestaties voor Thijs op ONK langebaan

Na een jaar afwezigheid op de Nederlandse kampioenschappen wist Thijs dit seizoen de limieten op zowel de 100m rugslag als de 200m rugslag te halen. Getergd om hard te zwemmen reisde hij daarom af naar Amersfoort waar in het gloednieuwe zwembad de Open Nederlandse Kampioenschappen (50m-bad) werden georganiseerd.

Op vrijdagochtend kwam hij aan de start van de 100m rugslag. Een B-finale halen was niet reëel, dus daarom had hij vol ingezet op een mooie tijd. En die kwam er! Met 1.02,50 was hij bijna een seconde sneller dan zijn inschrijftijd waarbij er nog wel een aantal schoonheidsfoutjes te zien waren (racevideo), leerpunten voor de volgende races.

Twee dagen later stond de 200m rugslag op het programma. De B-finale halen was hier reëler, dus dat was in de ochtend dan ook het voornaamste doel. In 2.16,26 slaagde hij daar glansrijk in (racevideo) en wist hij ook zijn inschrijftijd met ruim een halve seconde te verbeteren.

In de middag gingen alle remmen los op jacht naar een supersnelle tijd. En hoe! Met 2.14,36 was hij bijna twee seconden (!) sneller dan zijn ochtendtijd (racevideo) en dat leverde hem uiteindelijk overall de 13e plaats op bij dit Nederlands kampioenschap, flink wat plekken hoger dan op de plaatsingslijst.

Vrijwel solo naar de NK gaan aan het einde van een lang seizoen en daar dan ook geweldig pieken: Thijs deed het. Dikke complimenten dus voor hem voor zijn optreden op de ONK!