Swim in Leiden: het openwaterseizoen is begonnen!

Deze zomer pakken we met d’ELFT een oude traditie weer op: openwaterzwemmen! Afgelopen zondag startte voor d’ELFT het buitenseizoen in Leiden waar voor de “Swim-in Leiden” ter hoogte van het Huigpark een prachtig parcours was uitgezet. Dit samen met het prachtige weer en onder het vertrouwde geluid van twee Delftse speakers zorgde ervoor dat alles aanwezig was voor een heerlijke zwemdag in de buitenlucht.

Lucile opende het bal voor d’ELFT op de 3000m vrije slag. Vooraf had ze haar bedenkingen vanwege een schouderblessure, maar hoe langer ze in het water lag, hoe beter het ging! Uiteindelijk zwom ze de afstand in 52’31, veel sneller dan het uur dat haar oorspronkelijke doel was!

Ondertussen hadden de andere zwemmers van d’ELFT het helemaal begrepen en werd er een mooie stek aan het water “geclaimd” waar alle klapstoelen, kleden en parasols voor een echt openwatersfeertje zorgden.

Voor Lucas, Teun, Guus en Jago stond daarna de 250m op het programma. Een stuk korter dan Luciles afstand, maar dat maakte het voor de heren zeker niet minder spannend. Gelukkig waren kort na de start alle zenuwen omgezet in een mooie races van de vier heren. Kort daarna doken twee jonge zwemmers (Niels en Timo) samen met hun begeleiders (Marjolein en Walter) het water in voor de 250m prestatietocht. Daarbij was de tijd niet belangrijk, finishen des te meer (en dat deden ze ook!).

Vijf d’ELFTenaren zwommen deze dag de 1000m vrije slag. Felicia deed dat bij de meisjes junioren, Ferry bij de heren senioren en Wout, Timon en Valentijn gingen bij de jongens junioren de strijd met elkaar aan. Vooral Wout imponeerde hierbij, want hij kon aardig in de buurt blijven van de kopgroep. Ook Valentijn, Timon, Ferry en Felicia zwommen een lekker race, al zou Felicia één van de boeien niet goed hebben gerond waardoor ze gediskwalificeerd werd. Jammer, maar het was slechts een klein smetje op een verder prachtige dag.

De dag werd afgesloten met een 4x100m vrije slag estafette waar alle teams streden om de lekkerste prijs van de dag: een taart! De twee d’ELFT-teams kwamen daar niet bij in de buurt, maar de lol was er niet minder om. Het d’ELFT-team met Lucas, Teun, Guus en Jago oogstte vooral bewondering bij de overige deelnemers omdat het team veruit het jongst team van deze estafette was!

De uitslagen van deze wedstrijd zijn te vinden op: https://www.swiminleiden.nl/wp-content/uploads/2019/06/Uitslagen-Swim-in-Leiden-2019.pdf