KNZB-zwemcompetitie #2: prima tijden en schade beperkt

Deze zondag werd in Woerden de tweede ronde van de KNZB-zwemcompetitie (VeCo) verzwommen. Directe tegenstanders in deze ronde waren GZC DONK (Gouda) en het organiserende ZPC Woerden. Door een aantal afmeldingen was er een mindere ronde ingecalculeerd, maar dankzij voortreffelijk zwemmen van de d’ELFT-WAVE zwemmers die wel aanwezig waren, is de schade beperkt gebleven en is handhaving in de landelijke C-klasse nog steeds goed mogelijk.

Net als bij de vorige competitieronde waren de estafettenummers waarmee de wedstrijd startte tekenend voor de rest van de wedstrijd. Zeker Wout en Timon maakten indruk tijdens hun 100m vrije slag en hebben hun doel voor dit seizoen gesteld: de minuutgrens doorbreken op de 100m vrije slag!

Voor de dames senioren was het een pittige wedstrijd. Tweemaal een 200m vrije slag (individueel en 4x200m estafette) met daartussen een 100m vlinderslag en 50m schoolslag zorgden ervoor dat er flink in de reserves moest worden getast. Het kostte wat energie, maar gelukkig wisten de Delftse dames gezamenlijk voor goede scores op de seniorennummers te zorgen.

Bij de junioren en jeugd waren zoals gezegd Wout en Timon lekker op dreef, maar ook Eddie en Kevin lieten zien dat hun trainingsarbeid van de afgelopen tijd vruchten begint af te werpen.
Op de meisjesnummers waren het Felicia en Nayely die de overwinningen onder elkaar verdeelden op respectievelijk de 200m rugslag en 100m vlinderslag. Ze moesten er diep voor gaan, maar het resulteerde ook in geweldige persoonlijke records op die afstanden.

Lucas had het in het begin van het seizoen wat moeilijk, maar met twee mooie clubrecords lijkt ook hij weer in vorm. Ook de andere drie minioren (Lise, Jago en Duncan) die meededen aan deze wedstrijd, zwommen dikke PR’s, een mooie opsteker richting de Minioren Clubmeet die komend weekend wordt gezwommen.

In de tussenstand van de C3-poule staan we ondanks wat verschuivingen toch weer op de vijfde plaats. Het verschil met de degradatiegrens is opgelopen tot bijna vijftig seconden (op een totaal van meer dan tienduizend!), maar veilig zijn we nog allerminst. Dat betekent dat we in de resterende twee ronden nog volle bak moeten gaan. M.a.w.: zorg ervoor dat je 12 januari & 15 maart vrij houdt in je agenda!