Groot succes: eerste editie ‘Sponsordiner’ Topsport Delft en d’ELFT Heren 1

Afgelopen vrijdag, 24 januari 2020, vond de eerste editie van het Stichting Topsport Delft Sponsordiner plaats in de Schaapskooi, een samenwerking tussen de stichting en het eerste waterpolo herenteam van d’ELFT. Na het welkomstwoord en een toelichting op de oprichting van de stichting door Guus Grit, werd de culinaire en feestelijke avond geopend. Maar liefst 160 (!) gasten werden in de watten gelegd en bediend door de mannen van d’ELFT Heren 1.

Bij binnenkomst werden alle gasten hartelijk ontvangen en de jassen aangenomen door de heren van d’ELFT. De tafelschikking werd met een knipoog verduidelijkt door witte en blauwe waterpolocaps. Zo kreeg je bijvoorbeeld van één van de gastheren te horen dat je plaats mocht nemen aan tafel: ‘wit 9’, of: ‘blauw 2’. Als snel was iedereen van een drankje voorzien en was ook de aangewezen zitplaats aan tafel gevonden. Bestuurslid Guus Grit verwelkomde alle gasten namens de stichting, waarna het sponsordiner officieel werd ingeluid: onder luid applaus verscheen het voltallig eerste herenteam van d’ELFT, keurig in wit overhemd en schort gestoken, met het voorgerecht dat vaardig werd geserveerd.

Na het nuttigen van de eerste gang werden de gasten getrakteerd op sportieve beelden met een oranje tintje, waarna de aanvoerder van Heren 1 het woord nam. Aan teamcaptain Daan Lagerberg de eer om de speciale gast van de avond aan te kondigen: Olympisch kampioen Daniëlle Verspoor-de Bruijn. Daan nodigde Daniëlle uit om samen met hem plaats te nemen tussen de gasten en geboeid werd er geluisterd naar het interview. Daniëlle besprak met Daan haar leven als topsporter en haar weg naar Olympisch goud.

Hierna was de rest van het team van Heren 1 weer aan zet. Het hoofdgerecht werd door de mannen (begeleid door het ervaren personeel van de Schaapskooi) kundig opgediend. Daarbij kwam het de gasten aan niets tekort, de heren waren overduidelijk gebrand op de complete verzorging van het diner en dit verslapte geen moment. Zo was er bijvoorbeeld constante aandacht voor het bijvullen van de glazen. Subliem!

Het tweede deel van het interview met Daniëlle vond plaats nadat iedereen had genoten van de tweede gang. Ze verduidelijkte toen onder andere hoe verschillende persoonlijkheden samen een goed team kunnen vormen. Al met al was het een interessant en leuk gesprek waarbij er ook gelegenheid was om de Olympisch kampioen een vraag te stellen. Een uitnodiging waar Frank Sijbolts (Heren 3) en Sytske van der Laan (Dames 1) graag gebruik van maakten. Tot slot konden de aanwezigen met Daniëlle (en de gouden medaille) op de foto en werd er gezellig nagepraat.

Het ontbrak de gasten werkelijk aan niets. Zo werden alle glazen, onder goedkeurende blik, zorgvuldig én tijdig bijgevuld.

De mannen van het eerste herenteam hadden eveneens geboeid zitten luisteren en even plaats kunnen nemen bij hun vrienden en familie. Maar zodra Daan het interview afsloot en Daniëlle had bedankt voor haar komst, verdwenen de mannen naar de keuken om niet veel later weer te verschijnen met de desserts. Voor iedereen die nog een plekje over had was er ruime keuze uit verschillende soorten (koude) lekkernijen.

Hierna mochten de schorten af, werden er wat knoopjes losgemaakt en mocht het bier rijkelijk vloeien (de mannen speelden pas zondag een competitiewedstrijd in Deurne). Op de dansvloer werd de geslaagde avond door alle aanwezigen feestelijk afgesloten.

Binnenkort volgen alle foto’s van het sponsordiner.
Op het Instagram account van @topsportdelft is wel al het live verslag van de avond terug te zien in het hoogtepunt: ‘Diner’.


Het sponsordiner is een activiteit georganiseerd door Stichting Topsport Delft om de topsportambitie binnen de vereniging te faciliteren. Wil jij ook een bijdrage leveren aan deze ambitie? Dat kan al vanaf €75,-
Voor dit bedrag sponsor jij een wedstrijdbal voor d’ELFT Heren 1.

Liever op een actieve manier sponsoren? Schijf jou en je collega’s in voor het Bedrijventoernooi op 24 april 2020, en speel waterpolo samen met de mannen van Heren 1.

Wil je op een andere manier iets bijdragen aan Stichting Topsport Delft? Neem dan contact op met Niek Nieuwenbroek, Ron Bakhuis of Guus Grit, of stuur een mailtje naar: info@topsport.nl.

Voor meer informatie over de stichting: www.d-elft.nl/topsport.