Update Zwembad Kerkpolder

Per 11 mei mogen zwembaden, onder strikte voorwaarden, weer open. Ook de exploitant van ‘ons’ zwembad is druk bezig met de voorbereidingen. Zo dient er een protocol te worden opgesteld, maar moet het zwembad zelf ook gereed gemaakt worden voor gebruik. Ben je nieuwsgierig hoe het nu verloopt? Lees dan deze update van zwembad Kerkpolder:


Naast dat we de accommodatie in moeten richten op de 1,5 meter maatregel gaat de meeste tijd zitten in de technische werkzaamheden.

Het zwembad heropstarten gaat niet vanzelf. Om energieverbruik te verminderen is de temperatuur van het bad in de tijd dat we gesloten zijn naar beneden bijgesteld. Onze technische man is druk bezig om deze weer omhoog bij te stellen, dit moet heel zorgvuldig en kan niet sneller dan met 1 graad per dag.

Er zijn al enkele (private) zwemscholen geopend. Dat roept natuurlijk de vraag op waarom wij dan nog niet zover zijn. De grotere partijen binnen de zwembranche hebben met elkaar opgetrokken in de tijd dat we gesloten moesten zijn en hebben niet eerder dan dat de binnenbaden weer geopend mochten worden ervoor gekozen om de baden weer op temperatuur te brengen.
Wanneer we dit eerder hadden gedaan en de regering had besloten om nog niet de binnenbaden te openen, dan waren er veel onnodige energiekosten gemaakt.

Intussen zal ook de boventemperatuur weer omhoog moeten. Ook heeft de regering nieuwe eisen gesteld aan de zwemwaterkwaliteit zodat de verspreiding van het virus geen kans krijgt in het water. Hierdoor moeten installaties opnieuw ingeregeld worden.

U mag er vanuit gaan dat we zorgvuldig en verantwoord te werk gaan om zwembad Kerkpolder weer in bedrijf te stellen.

We hopen u hiermee een beetje mee te hebben kunnen nemen in de werkzaamheden die we uit moeten voeren totdat we u weer welkom kunnen heten. We doen ons uiterste best om dit z.s.m. te voltooien. Een exacte datum hopen we spoedig te kunnen delen.

– Zwembad Kerkpolder.

Foto en update: Zwembad Kerkpolder

Bedankt voor de update en veel succes met de werkzaamheden!