Kilometervreten bij het “Rondje Vlietlanden”

Het is weer even wennen, maar langzaam aan beginnen er weer georganiseerde zwemwedstrijden en zwemtochten voorbij te komen. Vandaag werd door een groep van ruim dertig deelnemers het “Rondje Vlietlanden” gezwommen, een officieuze wedstrijd in de buurt van Vlaardingen.

Op het programma stond o.a. de tien kilometer vrije slag, een afstand waar Mirjam zich graag aan wilde wagen. Een tien kilometer zwemmen doe je niet “zomaar”, dus natuurlijk hebben we Mirjam gevraagd naar haar ervaringen van deze zwemtocht:

“Het was zwaar, maar ik heb heel lekker gezwommen!!! De eerste helft heb ik echt heel rustig aan gedaan en tweede helft heb ik iets kunnen versnellen. Af en toe moest ik even stoppen om te kijken . Het stuk naar de tweede brug waar ook het keerpunt was, was best pittig met wind tegen en flinke golfslag. Op de terugweg had ik gelukkig wind mee.”

Uiteindelijk finishte ze in vier uur en zeven minuten met daarbij de aantekening dat ze zonder wetsuit zwom (zoals het “heurt”!). Daarmee heeft ze direct ook haar doel voor volgend jaar bepaald: binnen de vier uur finishen!

Ook op vier kilometer vrije slag kwamen er d’ELFTenaren aan de start. Bianca (1u30), Marianne (1u31) en Annemarie (1u33) wisten in het winderige water van de Noordvliet en Binnenvliet hun vier kilometer vakkundig weg te zetten. Gezien het enthousiasme van alle deelnemers en hun supporters, is de kans groot dat er volgend jaar weer een (nog grotere) afvaardiging vanuit Delft naartoe gaat!