Een zwemwedstrijd in Delft: het kan weer!

Sins 1 juli jl. is het weer toegestaan om (zwem)wedstrijden te organiseren. In samenwerking met het Kerkpolderbad is d’ELFT de uitdaging aangegaan om te kijken of en hoe een zwemwedstrijd met de geldende richtlijnen kan worden georganiseerd. Zondag 19 juli kwamen daarom kleine afvaardigingen van De Lansingh, WZK Zwemmen en d’ELFT naar het Kerkpolderbad om daar te “testen”.

Het competitieve gedeelte van de wedstrijd was op zich niet heel spectaculair, maar stiekem was iedereen toch benieuwd hoe men er na vier wedstrijdloze maanden voor stond. En dat bleek beter dan gedacht! Met amper wedstrijdmeters of serieuze sprinttraining kwamen de zwemmers nog akelig dicht in de buurt van hun PR’s en waren er zelfs een aantal belegen PR’s die verbeterd werden!

Toch bleef het belangrijkste deel van de wedstrijd het organiseren van alles binnen de gestelde richtlijnen. En ook dat lukte goed! Het protocol dat was geschreven, voldeed op bijna alle punten aan de praktijk. Ter plekke werd uitgevonden hoe een estafettenummer met korte afstanden op een goede manier kon worden verzwommen. Tijdens de evaluatie na afloop waren officials en organisatie ook erg blij om te zien dat ondanks alle richtlijnen het goed mogelijk is om een “ontspannen” wedstrijd te organiseren.

Uiteraard willen we graag onze bevindingen delen en daarom kan het protocol voor de wedstrijd inclusief aanvullingen die tijdens en na de wedstrijd zijn bedacht hieronder worden gedownload. Eventuele vragen over het protocol mogen naar wedstrijdzwemmen@d-elft.nl worden gemaild.