Info seizoen 2022-2023

Yes! Het is zover, de start van het waterpoloseizoen 2022-2023. De meeste leden zijn weer terug van een welverdiende vakantie, de eerste trainingen zijn inmiddels achter de rug en komende zaterdag start voor veel teams de wedstrijdcompetitie.

Kortom, hoog tijd om dit seizoen in te luiden met belangrijke info voor spelers én ouders.

Wedstrijdrooster

Het wedstrijdrooster is eveneens online te raadplegen via de d’ELFT-website (Waterpolo > Wedstrijdinformatie > Wedstrijden, uitslagen en standen) en via de KNZB Sportlink app voor smartphone en tablet. Wist je trouwens dat je via deze app al jouw wedstrijden in je privé-agenda kan laden? Hier lees je hoe. Handig!

Bar-, Jury- en Spelleiderrooster

Het nieuwe (en complete) Barrooster is online te raadplegen (Algemeen > Clubhuis & barrooster). Teams dienen zelf een indeling te maken aan de hand van het barrooster.

Drie belangrijke opmerkingen bij het Barrooster:
◊   Staat jouw team als eerste ingedeeld op een wedstrijddag?
Dan dient er uiterlijk een half uur voorafgaand aan de eerste wedstrijd toegang tot het zwembad en het clubhuis te worden verleend. En denken jullie er ook aan om de scheidsrechter(s) vriendelijk te ontvangen met een drankje?

◊   Staat jouw team als laatst vermeld op het barrooster? Dan dienen jullie de toegang tot het zwembad en het clubhuis weer af te sluiten.
Via deze link vind je een handleiding met een handige checklist voor het openen en sluiten.

◊   Naast de seniorenteams worden ook de jeugdteams dit seizoen weer ingeroosterd voor bardiensten. Deze diensten worden ingevuld door de ouders/verzorgers van onze jeugdleden. Nadere toelichting volgt tijdens de bijeenkomst voor ouders/verzorgers van de jeugdleden (zie verderop: ouderavond).

Het Jury- en Spelleiderrooster (Waterpolo > Wedstrijdinformatie > Jury- en spelleiderrooster) vind je ook op de website van d’ELFT.

Drie belangrijke opmerkingen bij het Juryrooster:
◊   De wedstrijden zijn per team ingedeeld. De teams kunnen zelf onderling de wedstrijden verdelen.

◊   Dien jij – samen met je mede-jurygenoten – de eerste jurydienst van de wedstrijddag te verzorgen? Zorg dan dat je een half uur vóór de aanvang van de eerste wedstrijd aanwezig bent. Zo heb je alle tijd om het wedstrijdbad te helpen opbouwen en alle benodigdheden voor het jury zitten in gereedheid te brengen. De toegang tot het zwembad wordt verleend door het team dat de eerste bardienst heeft die dag, dit kan je eventueel terugvinden in het Barrooster.

◊   Bij jeugd E en D wedstrijden worden ook 3 personen verwacht. 2 voor achter de jury en 1 om de wedstrijd te leiden. Iedereen die het oude ‘akte W’ cursus of het nieuwe ‘Basis scheidsrechter’ cursus heeft gedaan, is bevoegd om de wedstrijden te leiden.

d’ELFT Officialbeleid.

Het d’ELFT officialbeleid vind je hier.

Ouderavond

Op vrijdagavond 23 september om 19.00 uur is er tijd gereserveerd voor alle ouders van de d’ELFT jeugdleden in het clubhuis.