Verslag d’ELFT waterpolowedstrijden 20 & 21 januari

Dit weekend is er weer heerlijk waterpolo gespeeld door de teams van d’ELFT, en hoe! De wedstrijdverslagen van afgelopen weekend lees je hier.

Onze Jeugd DG1 dook afgelopen zaterdag als eerste d’ELFT-team het zwembadwater van Kerkpolder in en besloot in de eerste periode (na slechts 25 seconden!) ook maar gelijk het eerste doelpunt van de wedstrijd te maken. Katwijk reageerde snel met een tegendoelpunt maar wisten de jongens en meisjes van d’ELFT daarna niet langer bij te houden, eindstand: 8-4.

Onze Dames 3 maakte het iets spannender tijdens hun wedstrijd tegen BZC. Ondanks dat er tegen de nummer 9 (van 9) uit de competitie gespeeld werd, bleef de eindstand steken op 3-3. Met slechts twee punten verschil tussen de (nu) nummer één en Dames 3 is er uiteraard absoluut nog geen vrouw overboord. Ik hoop dat jullie de flow weer te pakken hebben in februari!

‘Ik heb wat klappen moeten incasseren net. Wel gewonnen maar ik ga nu eerst even op adem komen.’
-Paul van Berkel (d’ELFT Heren 5)

Na de Dames was het de beurt aan Heren 5: ook zij speelden een spannende wedstrijd die blijkbaar niet alleen geestelijk, maar ook fysiek zwaar was. Dat de mannen kunnen doorzetten bleek wel uit de eindstand: met 5-4 is er gewonnen van De Lansingh in eigen bad. Willem van Aalst wist zijn team naar de nipte overwinning te brengen, hij scoorde met nog maar 7 seconden op de klok het winnende doelpunt. Hulde!

Met de nieuwe sticker op het krat én de goede sfeer binnen het team van d’ELFT Dames 1 was niks mis! // Foto: Diana Rieke

Diezelfde avond werd er buiten Delft gespeeld door Dames 2 in Bodegraven tegen BZ&PC waarna alle drie de punten mee terug naar Delft gingen. Dames 1 wist de fysiek zware wedstrijd tegen ZVVS in Vlaardingen niet om te kunnen zetten naar eigen hand en verloor met 4-2. Heren 4 daarentegen won in Ridderkerk met 4-5 van Poseidon’56. Heren 2 en Heren 1 verloren respectievelijk van BZ&PC (6-5) en Z&PC De Gouwe (9-7).

Zondag was een spannende dag voor onze Jongens-C. Zij zouden het in eigen bad opnemen tegen de nummer één uit de competitie: Waterpolo Residentie uit Den Haag. Zelf stonden onze d’ELFT-jongens op de tweede plaats en dus beloofde het een leuke en spannende wedstrijd te worden. En dat werd het! Ondanks het veroorzaken van twee strafworpen (beide in de vierde periode), wisten onze jongens met 9-7 te winnen van het Haagse team. Mede dankzij het puike keeperswerk van Mike. Gefeliciteerd met de overwinning en de eerste plaats in de competitie jongens!

d’ELFT Jongens-C in actie. // Foto: Frank Diependaal

Tot slot eervolle vermeldingen voor onze Jeugd-EG1 en Heren 6, ook zij wonnen zondag in eigen badwater. Meisjes-C: hopelijk hebben jullie een leuke wedstrijd gespeeld. En ondanks dat er geen punten mee terug naar Delft mochten, zijn jullie coaches enorm trots op jullie!

d’ELFT Meisjes-C samen met de coaches op de foto: een team op trots op te zijn! // Foto: Sanne Berendse

Jouw wedstrijdverhaal en foto delen? Dat kan! Stuur een mailtje naar: media@d-elft.nl