Verenigingscompetitie Deel 2

20 November vond de tweede wedstrijd van de KNZB Verenigingscompetitie (VeCO) seizoen 2022-2023 plaats in het Batensteinbad te Woerden. In deze tweede wedstrijd werd er wederom fanatiek gezwommen door onze zwemmers met goede resultaten tot gevolg.

Na de eerste ronde stonden we als zwemvereniging tiende in een poule van twaalf. Dit kwam doordat er gaten zaten in onze zwemmerslijst, waardoor er bij sommige afstanden vervangende tijden nodig waren. Daarom was het voor ons mogelijk om deze wedstrijd omhoog te gaan.

Tijdens de wedstrijd werd er natuurlijk luid aangemoedigd en extra hard tijdens de estafette’s. Daarnaast nam Tamara Hoogendijk het stokje over als onze nieuwe hoofdtrainer tijdens de wedstrijd, waarbij ze voor de nodige coördinatie zorgde. Helaas was dit ook de laatste zwemwedstrijd van Anne Aarts, die jarenlang lid was en erg heeft geholpen achter de schermen. Dit kon echter de sfeer niet bederven; ze kreeg een leuk bedankje namens de club.

Nog beter: Na de wedstrijd bleek, dat door de inzet van al onze zwemmers, wij als vereniging een plekje zijn gestegen! Zo belanden we nu op de negende plek. Dat is buiten de degradatiezone, maar de strijd is nog niet gestreden. Een klein verschil van 6 punten/seconden scheidt ons met de nummer tien. Daarom is het des te belangrijker dat we er voor de volgende wedstrijd er nog beter voorstaan, om dit gat groter te krijgen. Deze vindt plaats in het nieuwe jaar, op 29 januari 2023. Houd jezelf dan ook in deze koude maanden fit, en tot dan!