d’ELFT introduceert: Vrijwilligersvacatures

Onze vereniging dankt zijn bestaan hoofdzakelijk aan de inzet van vrijwilligers; al jaren zetten d’ELFT-leden en hun ouders zich in voor een goede sfeer en een georganiseerde structuur binnen onze vereniging! Samen houden we de bar in ons clubhuis draaiende, wordt het zwembad opgebouwd voor de wedstrijden, begeleiden we de wedstrijden met een fluitje in de hand of aan de knoppen achter de jurytafel, organiseren we (minipolo)toernooien, collecteren we voor een goed doel, organiseren we evenementen voor de jeugd en wat al niet meer!

Gedurende het bestaan van d’ELFT zien we leden die zich al jaren inzetten voor verschillende vrijwilligerstaken, en mogen we ook nieuwe vrijwilligers verwelkomen. Momenteel is d’ELFT weer op zoek naar leden en ouders die de vereniging een handje willen helpen. En daarom introduceren we de d’ELFT Vrijwilligersvacatures!

Waar zijn we naar op zoek? Eigenlijk van alles en het maakt niet uit of je al kennis hebt van onderstaande zaken of (nog) niet. Dus bekijk op je gemak het overzicht en of er iets tussen zit wat je leuk lijkt en/of graag zou willen leren:

 • Jurydienst
  Als jurylid begeleid je, samen met de scheidsrechter(s), de waterpolowedstrijden in het Kerkpolderbad. Onder de tribune staat hiervoor altijd een speciale ‘jurytafel’ met goed zicht over het wedstrijdwater. Meestal zitten er drie juryleden achter de tafel: één die de tijd en de score op het scorebord bijhoud, één die de aanvalstijd van 30 seconden hanteert en één die op de tablet alle wedstrijdacties noteert. Om jurydiensten te kunnen uitvoeren dien je minimaal 16 jaar oud te zijn en de ‘W-cursus’ te behalen. Deze wordt (gratis) door de vereniging aangeboden.
  Het leuke van jury zitten: het inluiden van de ‘laatste minuut’ met de fietspomptoeter!
 • Scheidsrechter
  Héél belangrijk voor de vereniging; want zonder scheidsrechter geen wedstrijden én geen deelname aan de competitie door de waterpoloteams! Als scheidsrechter begeleid je een waterpolowedstrijd al dan niet samen met een collega-scheidsrechter. De jurytafel is jouw ondersteunende factor tijdens je werkzaamheden (en daar staat ook altijd een lekker bekertje frisdrank voor je klaar). De vereniging biedt een (gratis) scheidsrechtercursus aan, welke slechts vijf á zes avonden in beslag neemt. Je leert hier niet alleen de regels, maar ook hoe je op een fijne en zelfverzekerde manier langs de badrand staat. Binnen de vereniging krijg je de mogelijkheid om lekker veel te oefenen voordat je aan het ‘echte werk’ begint.
  ♥ Het leuke aan scheidsrechter zijn: jij bent de baas en zonder jou geen waterpolocompetitie voor de d’ELFT-teams. Je bent altijd op de hoogte van de juiste toepassing van de regels en begeleidt de waterpolowedstrijden. Dat geeft een goed gevoel!

 • Bardienst
  Samen met leden en ouders houden we de bar in ons clubhuis geopend tijdens trainingsuren en wedstrijden. Zo wordt ieder team, uit én thuis, de supporters, de ouders en de scheidsrechters warm onthaald in het meest gezellige clubhuis van Zuid-Holland. Daarnaast is de verkoop van drankjes en snacks een belangrijke inkomstenbron voor de vereniging. Om bardiensten te mogen staan dien je minimaal 18 jaar oud te zijn. Jeugdleden vanaf 16 jaar mogen met een volwassene bar staan.
  Het leuke aan bar staan: jíj bepaalt de muziek tijdens jouw dienst en er zijn altijd gezellige mensen om een praatje mee te maken!

 • Toernooien begeleiden
  Ieder jaar organiseert d’ELFT het Oliebollenmixtoernooi in de Kerstvakantie, maar voorheen kenden we ook het Paastoernooi (je raadt het al: met Pasen) en onlangs organiseerde de vereniging het d’ELFT Minipolotoernooi in eigen bad. Als begeleider van deze leuke activiteiten zorg je ervoor dat er deelnemers en vrijwilligers worden geworven (dacht je nu echt dat je dat helemaal in je eentje moest doen, nee toch?), knopen worden doorgehakt en iedereen het naar zijn zin heeft. Je bent de spil van het evenement en tevens contactpersoon voor alle deelnemers/deelnemende teams.
  ♥ Het leuke van toernooien begeleiden: een toernooi is altijd één groot en gezellig evenement, een feestje dus!

 • De materiaalexpert
  Geen zorgen, we vragen hier niet om iemand met een Master in Rocket Science, maar wel een fijne vrijwilliger die af en toe het materiaal wil checken. Denk hierbij aan het oppompen van de waterpoloballen, het controleren van de doelen en het net, het controleren van alle benodigdheden achter de jurytafel, maar bijvoorbeeld ook het updaten van de tablets en er zorg voor dragen dat deze op tijd opgeladen zijn voor een wedstrijd(weekend). Al met al een lichte maar zeer belangrijke functie.
  ♥ Het leuke aan het zijn van dé Materiaalexpert: iedereen is je eeuwig dankbaar wanneer alles piekfijn in orde is of een probleempje snel verholpen kan worden. Bovendien kan het niet anders dat je daarom constant getrakteerd wordt op een drankje door je clubgenoten!

Zie je jezelf al helemaal één (of meerdere) van deze mooie taken vervullen of heb je toch nog wat vragen? In beide gevallen staan we voor je klaar en kan je ons bereiken via: waterpolo@d-elft.nl. Voor nu, alvast bedankt en tot horens!

Met sportieve groet,
namens de hele Zwem- en Waterpolovereniging d’ELFT


Op de hoogte blijven van alle d’ELFT Vrijwilligersvacatures en ander nieuws? Hou de website, nieuwsbrief en/of de sociale mediakanalen van d’ELFT in de gaten. Ontvang je de nieuwsbrief niet? Meld je hier aan.