800m vrije slag: meters maken als start van de kerstvakantie

De zes zwemmers die het jaar afsloten op de 800m vrije slag

Terwijl het gros van de zwemmers aan het genieten was van de eerste dag van de kerstvakantie, hadden zes Delftenaren andere plannen: een lange(re) afstand zwemmen in wedstrijdverband! Suzanne, Felicia, Martine, Wout, Timon en Ferry waagden zich in Rozenburg aan de 800m vrije slag, een afstand die voor velen van hen twee keer lang was als de langste afstand die ze tot nu toe in een wedstrijd hadden gezwommen.

Vooraf werd de tactiek per persoon goed doorgesproken. Waar de één het simpele plan had “om gewoon lekker te zwemmen”, werd voor de ander  afgesproken dat per 50m de rondetijd zou worden doorgegeven. Deze tactieken bleken bij iedereen te werken, want alle zes zwemmers gingen (veel) sneller dan ze vooraf hadden verwacht (uitslagen zijn hier te vinden). Direct werden er daarom ook plannen gemaakt om ook dit seizoen de 1500m vrije slag te tackelen, iets dat een niet meer dan logisch vervolg zou zijn op deze wedstrijd en ook prima past als goed voornemen voor het nieuwe jaar!

Mocht je als wedstrijdzwemmer ook interesse hebben om eens een lange(re) afstand te zwemmen, geef dit dan even door aan jouw trainer.