Prima prestaties tijdens VeCo 4, helaas toch degradatie

Het is de zwemmers van d’ELFT-WAVE helaas niet gelukt om in de landelijke B-klasse te blijven. Op een totaal van ruim 20.000 seconden kwamen we iets meer dan 50 seconden tekort om een plek in de B-klasse vast te kunnen houden. Dat is natuurlijk erg jammer, maar onze zwemploeg mag de competitie met opgeheven hoofd afsluiten!

Van het eerste programma (200m vlinderslag) tot en met de afsluitende 8x50m vrije slag stond de ploeg op scherp! Individuele uitschieters hier noemen zou een veel te groot bericht worden, simpelweg omdat iedereen goed zwom vandaag! Bij vrijwel elke race was het niet de vraag óf er een PR gezwommen zou worden, maar vooral hoe groot de verbetering was. Veel lachende en soms ook verbaasde gezichten (“Heb ik dat gezwommen?!”) en een prima sfeer!

De nieuwe afsluiter van de competitie, de 8x50m vrije slag mix met verschillende leeftijden, bleek een schot in de roos. In de snelste serie kwamen alle vier clubs met hun eerste team aan de start en dat zorgde voor een spannende en oorverdovende finale van de zwemcompetitie.

Dat er door de zwemmers flink wat energie in de wedstrijd is gestoken, was te merken aan het Chinees buffet dat na afloop werd geserveerd. Met dezelfde snelheid waarmee gezwommen werd, ging ook het diner er in rap tempo doorheen…

Komend seizoen zal d’ELFT-WAVE dus in de C-klasse uitkomen. Hoe de zwemcompetitie er dan uit komt te zien en wie onze (directe) tegenstanders zal binnenkort bekend worden. Eén ding is wel zeker: als er met net zoveel inzet wordt gezwommen als vandaag in het Kerkpolderbad, dan is een snelle terugkeer naar de B-klasse zeker een reëel doel!

De uitslagen van deze wedstrijd zijn te vinden op de KNZB-webkalender.