Wedstrijdzwemtrainingen in de zomervakantie

Vanaf week 29 (16-22 juli) gaat voor wedstrijdzwemmen het zomerrooster in. Dit betekent dat er minder trainingsmogelijkheden zijn. Ook verwachten we van de wedstrijdzwemmers dat ze minder gaan trainen om fris aan het nieuwe seizoen te beginnen

  • Ochtendtrainingen: alleen de zaterdagochtend vervalt. De overige ochtendtrainingen zullen doorgaan
  • Middagtrainingen: voor wedstrijdzwemmen gaan de volgende middagtrainingen wel door:
    – Dinsdag 17:15 – 18:30
    – Woensdag 17:00 – 18:00
    – Donderdag 17:15 – 18:00
    N.B.: De maandag- en vrijdagtrainingen worden door de waterpoloafdeling ingevuld.
  • Vanaf maandag 27 augustus zullen alle trainingen weer volgens het normale trainingsrooster verlopen.

Advies: pak je rust in de vakantie!

Afgelopen seizoen is een lang seizoen geweest waarbij we zeker in het voorjaar bij flink wat zwemmers een “dip” zagen. Om komend seizoen weer fris en fruitig te kunnen starten (en ook te blijven!), vragen we je om in de vakantieperiode niet meer dan twee keer per week te trainen. Ook is het een dringend advies om in de zomer twee weken achtereen helemaal niet te komen zwemmen.

Natuurlijk bedoelen we hiermee niet dat je deze tijd moet vullen met alleen maar op de bank hangen en gamen of Netflix kijken. Ga lekker naar buiten om te wandelen, fietsen of andere sporten op een relaxte manier te doen. Dit alles zorgt ervoor dat je aan het einde van de vakantie weer lekker uitgerust kunt starten met het nieuwe zwemseizoen.

Het kan zijn dat je om persoonlijke redenen juist wel flink (meer) wilt trainen in de zomervakantie. Neem in dat geval even contact op met Victor zodat je in overleg kan afwijken van de adviezen die hierboven staan.