Diplomazwemmen zeer geslaagd

Afgelopen dinsdag (2 oktober) was het weer spannend, 34 kinderen mochten die dag diplomazwemmen. Normaal gesproken worden uiteraard de kinderen tijdens het afzwemmen beoordeeld, maar afgelopen dinsdag werd ook het team Zwemles op hun werk beoordeeld. Zodoende kunnen wij als zwemvereniging blijven aantonen dat we volgens het ‘Zwem-ABC’ les geven en diploma’s uitreiken.

Voor de tweede keer hebben we afgezwommen volgens de nieuwe eisen van de Nationale Norm Zwemveiligheid. Deze eisen stellen dat, wanneer je over je A-diploma beschikt, je vaardigheden beheerst voor in een zwembad zonder attracties. Na het behalen van je B-diploma beheers je tevens de vaardigheden voor in een zwembad mét attracties, zoals bijvoorbeeld een waterglijbaan, een golfslagbassin en een stroomversnelling. En, tot slot, wanneer je je C-diploma op zak hebt beheers je niet alleen alle bovenstaande vaardigheden maar ook die voor in open water (zonder stroming of golfslag) zoals recreatieplassen en brede sloten of vaarten. Heb je je C-diploma behaald? Dan voldoe je aan de Nationale Norm Zwemveiligheid.

Tot zover de eisen, het gaat immers om de kinderen. Ze waren er klaar voor en dat hebben ze laten zien ook! Allemaal gingen ze in één keer door ‘het gat’ en hebben ze op hun mooist gezwommen. En daarom kunnen we met trots melden dat iedereen is geslaagd.

Kanjers met hun A- of C-diploma

Wij feliciteren:
Nisanur, Coen, Lauren, Fayah, Misha, Melda, Majd, Abdirizak, Siska en Ensar met hun A-diploma;

Amelie, Sarah, Marte, Elif Sila, Jelmer, Sumaya, Semih, Yasin, Oscar, Dicle Su, Fay, Eva, Marley, Ni-yella en Fabian met hun B-diploma;

Bibiana Judy, Klaudia, Merhawi, Emanuel, Timo, Ayse Neva, Jayden, Alan en Elisa met hun C-diploma.

Nog meer kanjers met hun B-diploma

En tot slot ook goed nieuws voor het team Zwemles van d’ELFT: ook wij zijn geslaagd met een ‘goed’ als eindbeoordeling. De organisatie verloopt goed en het niveau van de kinderen is eveneens goed bevonden. Hiermee voldoen we wederom aan alle eisen. Daar mogen wij met ons allen trots op zijn!

De volgende keer diplomazwemmen is op dinsdag 18 december a.s.

Afdeling Zwemles